Види праці

Різноманітні види праці неоднакові за своїм педагогічним можливостям, значення їх міняється на тому чи іншому віковому етапі. Якщо, наприклад, самообслуговування більше виховне значення має в молодших групах - воно привчає дітей до самостійності, до подолання труднощів озброює навичками, то на щаблі старшого дошкільного віку ця праця не вимагає зусиль, для дітей стає звичним. Оцінюючи виховне значення самообслуговування, перш за все, слід відзначити його життєву необхідність, спрямованість на задоволення повсякденних особистих потреб дитини. Щоденне виконання елементарних трудових завдань привчає дітей до систематичної праці. Діти починають розуміти, що всі мають трудові обов'язки, пов'язані з їх повсякденними потребами. Це допомагає виховувати негативне ставлення до неробства та лінощів.

Самообслуговування - це постійна робота про чистоту тіла, про порядок костюма, готовність зробити для цього все необхідне і зробити без вимог із зовні, з внутрішньої потреби, дотримувати гігієнічні правила. Зрозуміло, що такого ставлення дітей до праці із самообслуговування можна домогтися копіткої систематичної роботою в дитячому садку і сім'ї.

Самообслуговування є основним видом праці маленької дитини. Привчання дітей самим одягатися, умиватися, є, прибирати за собою іграшки на місце формулює у них самостійність, меншу залежність від дорослого, впевненість у своїх силах, бажання і вміння подолати перешкоди.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 739;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.