Великі педагоги про працю

Розуміючи величезну роль праці у вихованні підростаючого покоління, у своїх роботах часто порушували цю тему.

. І Великий Ушинський, і Бєлінський, і Л. Толстой; і Горький і А.. C. . Макаренко, В. A. Сухомлинський.

Деякі з їхніх висловлювань я приведу в своїй роботі.

"Праця - перша основна умова всього людського життя і при тому в такій мірі, що ми в певному розумінні повинні сказати: Праця створила самої людини"

К. Маркс, Ф. Енгельс ("Про виховання освіту").

Треба зробити так щоб праця була цікавою і посильним, і в той же час, щоб це був творчу працю, а не тільки механічний.

М.М. Крупська.

Великий педагог "В. О. Сухомлинський" писав, що праця стає великим вихователем, коли він входить у духовне життя наших вихованців, дає радість дружби і товариства, розвиває допитливість і допитливість, народжує хвилюючу радість подолання труднощів, відкриває все нову і нову красу в навколишній світ, пробуджує перший громадянське почуття - почуття творця матеріальних благ, без яких неможливе життя людини.

Радість праці - могутня виховна сила. У роки дитинства дитина повинна глибоко пережити це благородне почуття. Праця для народу є не лише життєвою необхідністю, без якої не подумки людське існування, але й сферою багатогранних проявів духовного життя, духовного багатства особистості. У праці поширюється багатство людських відносин. Виховати любов до праці неможливо, якщо дитина не відчує краси цих відносин. У трудовій діяльності народ бачить найважливіший засіб самовираження, самоутвердження особистості. Без праці людина стає порожнім місцем. Важлива виховне завдання в тому, щоб почуття особистої гідності, особистої гордості кожного вихованця грунтувалося на трудовому успіху.

В.А Сухомлинський.

"Вільний праця потрібна людині сам по собі для розвитку та підтримки людської гідності"

К. Ушинський

Думки Ушинського про трудове виховання досить глибокі. Ушинський стверджує що, матеріальні плоди праць складають людське надбання; але тільки внутрішня духовна жівотворенная сила праці служить джерелом людської гідності, а разом з тим і моральності та щастя.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1087;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.