Праця дітей у природі.

Праця дітей у природі створює сприятливі умови для фізичного розвитку, удосконалює руху, стимулює дії різних органів, зміцнює нервову систему, велике значення має праця в природі для розумового і сенсорного розвитку дітей. У цій праці, як не в якомусь іншому поєднується розумові і вольові зусилля.

Праця в природі пов'язаний з розширенням кругозору дітей, отриманням доступних знань, наприклад, про грунт, посадковому матеріалі, трудовихпроцесів, знаряддя праці. Праця в природі сприяє розвитку спостережливості, допитливості дітей, виховує в них інтерес до сільськогосподарської праці, і повагу до людей, які їм займаються. Праця в природі допомагає виховати любов до неї. Через змісту праці в природі, наприклад, вирощування красивих квітів, спрямованого на задоволення естетичних потреб людей, через організацію трудового процесу відповідно до вимог культури та естетики, використання результатів праці для задоволення практичних потреб і радісних естетичних емоцій, здійснюється естетичне виховання дітей.

Ручна праця - розвиває конструктивні здібності дітей, корисні практичні навички і орієнтування, формує інтерес до роботи, готовність за неї, впорається з нею, вміння оцінити свої можливості, прагнення виконати роботу якнайкраще (міцніше, стійкіше, витонченіше, акуратніше).

У процесі роботи діти знайомляться з найпростішими технічними пристроями, освоюють навички роботи деякими інструментами, навчаються дбайливо ставитися до матеріалів, предметів праці, знарядь.

Діти на досвіді засвоюють елементарні уявлення про властивості різних матеріалів: матеріал піддається різним перетворенням, з нього можна робити різноманітні речі. Так навчаючись виготовлення корисних предметів з щільного паперу, діти дізнаються, що її можна складати, різати, склеювати.

Дерево можна пиляти, стругати, різати, свердлити, склеювати. Працюючи з деревом, хлопці користуються молотком, пилкою, кліщами. Вони привчаються порівнювати деталі шляхом накладення, на око, за допомогою лінійки. Робота з природним матеріалом - листям, жолудями, соломою, корою і т. д. - дає вихователю змогу знайомити дітей з розмаїттям його якостей: кольором, формою, твердістю.








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1155;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.