ВИСНОВОК НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА

 

Раді директорів ВАТ «Факторія»

 

Ми здійснили аудиторську перевірку Балансу ВАТ «Факторія» станом на 31 грудня 200Хр., що додається, звіту про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіту про власний капітал за рік, що закінчився на вказану дату. Відповідальність за цю фінансову звітність несе керівництво ВАТ «Факторія». Нашим обов'язком є письмове висловлення думки про цю фінансову звітність на основі аудиторської перевірки, що ми здійснили.

Ми здійснили аудиторську перевірку відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти зобов'язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку так, щоб забезпечити достатню впевненість щодо того, чи фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.

Під час аудиторської перевірки проаналізовано принципи бухгалтерського обліку, які використовуються підприємством, а також здійснено оцінку загального подання фінансової звітності. Ми вважаємо, що наша аудиторська перевірка забезпечує достатню основу для письмового висвітлення нашої думки.

Як було вказано в Примітці 2 до фінансової звітності, не передбачалося ніякого відображення амортизації у фінансових звітах, що, на нашу думку, не відповідає МСБО. Відрахування на амортизацію за рік, що закінчився 31 грудня 200Хр., має складати 100000 грн, розрахованих на основі прямолінійного методу з застосуванням 5 % річних для будівель та споруд та 20 % для обладнання. Відповідно, основні активи мають бути зменшені на суму накопиченої амортизації, що дорівнює 100000 грн, нерозподілений прибуток має бути зменшений на 100000 грн і, відповідно, збитки за рік повинні бути збільшені на 100000 грн.

На нашу думку,за винятком впливу, що має попередній параграф на фінансову звітність, ця звітністьнадає достовірну і об'єктивну картину фінансового стану компанії на 31 грудня 200Хр., результатів її господарчої діяльності, руху грошових коштів та змін у власному капіталі за рік, що закінчився на вказану дату, відповідно до Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

 

15 березня 200Хр.

Аудиторська фірма «Експерт»

м. Київ, Україна

 

/підпис/ ПІБ керівника

 

Додаток 4

 

ЗРАЗОК НЕГАТИВНОГО АУДИТОРСЬКОГО ВИСНОВКУ

 








Дата добавления: 2014-12-13; просмотров: 659;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.