Висновок. Україна має значний потенціал у атомній енергетиці

Україна має значний потенціал у атомній енергетиці. Зараз важкий період, спад економіки держави. Але після спаду завжди йде підйом. І лише від нас, від українців залежить майбутнє нашої держави.

Потенціал з розвитку атомної енергетики в України безперечно є. Сьогодні головними задачами в області атомної енергетики є:

-модернізація чинних АЕС із метою продовження їхньої безпечної експлуатації, нарощування потужностей за рахунок початого і розконсервованого будівництва, розробка і початок будівництва головних енергоблоків нового покоління на основі засвоєних технологій;

-нарощування потужностей на базі енергоблоків нового покоління, підвищення техніко-економічних показників чинних АЕС, у тому числі за рахунок продовження терміна їхньої експлуатації, висновок з експлуатації енергоблоків, відпрацювавши ресурс, початок великомасштабного розвитку атомної енергетики базі енергоблоків нового покоління.


Проблеми атомної енергетики Україні не закінчуються на переробці Урану, не менш важливим є утилізація та повторне використання ядерних відходів. Наша країна не володіє технологіями для повторного використання ядерних відходів. Але це не так серйозно, як утилізація використаних радіоактивних ресурсів. Першочерговою метою є створення нових сховищ для радіоактивних відходів. Це зумовлено тим, що відходи мають негативний вплив не лише на екологію в цілому, а і на людський організм. Запорізька атомна електростанція забезпечена таким сховищем, але ж туди не помістяться усі небезпечні відходи. Загалом же можна стверджувати, що розвиток атомної енергетики буде сприяти забезпеченню енергетичної складової національної безпеки України за рахунок економії органічного палива, зниження техногенного впливу на навколишнє середовище, забезпечення конкурентноздатності українських АЕС на внутрішньому і міжнародних ринках та забезпеченню формування об'єктивної суспільної думки на основі аргументованої і сформульованої політики розвитку атомної енергетики для рішення стратегічних задач енергетичної безпеки України і переходу до великомасштабного розвитку атомної енергетики.

Ядерна енергетика має довгострокове майбутнє тільки за умови розробки та втілення новітніх технологій, які забезпечать її конкурентоспроможн ість, безпечність функціонування на якісно новому рівні та протидію ядерному розповсюдженню.

 


Список використаних джерел

1. Алексеев Т.Н. "Становление и развитие атомной энергетики"; М. 1990г.

2. Капіца П.Л. "Глобальные проблемы и энергия"; УФК 1977г.

3. Киселёв Г.В. "Проблемы развития ядерной энергетики"; М. Знание 1990г.

4. Моргунова Т.Х. "Современное состояние атомной энергии мира"; журнал "Электростанции" №9, 1992г.

5. Патон Б. "Майбутнє атомної енергетики"; 2006р.

6. Денисенко А. "Перспективи розвитку атомної енергетики в Україні"; 2011р.

7. Фроггартт Е. "Ризики ядерних реакторів"; 2007р.









Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 947;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.