Суміщення обов’язків відповідальних осіб.

Працівник, який видає наряд, може одночасно виступати керівником робіт та допускачем в електроустановках без місцевих чергових працівників.

Допускач - працівником, що готує робоче місце, керівником робіт та членом бригади.

Керівник робіт може одночасно бути працівником, що готує робоче місце та допускачем в електроустановках без місцевих чергових працівників.

Працівник, який видає наряд або розпорядження,встановлює можливість безпечного виконання роботи, і відповідає за достатність і правильність зазначених в наряді заходів безпеки, за якісний і кількісний склад бригади і призначення працівників, відповідальних за безпечне виконання роботи.

Працівник, який дає дозвіл на підготовку робочого місця, несе відповідальність за достатність заходів по вимкненню та заземленню устаткування і можливість їх здійснення, а також за координацію часу і місця роботи бригад, що допускаються. Давати дозвіл на підготовку робочого місця і на допуск має право оперативний працівник з групою V в установках понад 1 кВ і групою 1V в установках до 1 кВ.

Працівник, який готує робоче місце, відповідає за правильне виконання заходів по підготовці робочих місць, вказаних в наряді, а також тих, що вимагаються по умовах робіт (установку замків, плакатів, огороджень). Для виконання цих обов’язків призначається оперативний чи оперативно-ремонтний працівник, який допущений до перемикань в даній установці.

Допускач відповідає за правильність та достатність прийнятих заходів безпеки і відповідність їх характеру і місцю виконання роботи, вказаних в наряді, за правильний допуск до роботи, а також за повноту і якість проведеного ним інструктажу. Призначається оперативний чи оперативно-ремонтний персонал із ІІІ кваліфікаційною групою в установках до 1 кВ та групою 1V в установках понад 1 кВ .

Керівник робіт відповідає за:

- вжиття заходів безпеки, передбачених нарядом чи розпорядженням, та їх достатність;

- чіткість і повноту інструктажу членів бригади;

- наявність, справність і правильне застосування необхідних засобів захисту, інструменту, інвентарю та пристосувань;

- збереження та постійність перебування на робочо­му місці заземлень, огороджень, знаків і плакатів безпе­ки, запірних пристроїв протягом робочої зміни;

- організацію і безпечне виконання робіт.

Керівник роботи повинен мати групу 1V в установках понад 1 кВ і групу Ш в установках до 1 кВ.

Наглядачпризначається для нагляду за бригадами будівельних робітників, різноробочих, такелажників та інших неелектротехнічних працівників під час виконання ними робіт в електроустановках за нарядами та розпорядженнями. Наглядач за електротехнічними працівниками, у тому числі за відрядженими, призначається у випадку проведення роботи в електроустановці з особливо небезпечними умовами. Він контролює наявність встановлених на місці роботи заземлень, огороджень, плакатів, запірних пристроїв та відповідає за безпеку членів бригади відносно ураження електричним струмом. Забороняється поєднувати нагляд з виконанням будь-якої роботи і залишати бригаду без нагляду під час роботи. Наглядачами призначаються електротехнічні працівники з групою Ш.

 








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 2151;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.