КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ ЗА ECTS

Таблиця

Відповідність шкали оцінювання ЕСТS з національною системою оцінювання в Україні

Оцінка за шкалою ЕСТS Визначення За національною системою За системою ДонДУУ
  А Відмінно – відмінне виконання лише з незначною кількістю помилок   (відмінно)   90 - 100
  В Дуже добре (з кількома помилками)     (добре)   82 - 89
  С Добре з певною кількістю значних помилок   75 - 81
Д Задовільно – непогано, але зі значною кількістю помилок     (задовільно)   69 – 74
Е Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії   60 - 68
FX Незадовільно - потрібно попрацювати перед тим, як перескласти   (незадовільно)   35 – 59
F Незадовільно – необхідний обов’язковий курс   1 - 34

ПІСЛЯМОВА

Успішна діяльність українських виробничих підприємств залежить від використання на практиці ефективного менеджменту в операційній системі. Для підвищення ефективності виробництва на рівні підприємства необхідна сучасна система управління, яка забезпечувала б системність функціонування його структурних підрозділів та комплексність розвитку усіх основних та додаткових цехів. Тобто, розвиток виробничої і соціальної інфраструктури в умовах трансформації української економіки набувають актуальності і потребують розв’язання молодими професіоналами в області операційного (виробничого) менеджменту.

Методологічною базою вирішення виробничих проблем підприємства є розширене трактування сутності науки управління, з точки зору операційного менеджменту. Воно передбачає наявність двох вимірів: менеджмент як функціональне поняття, що охоплює процеси і функції на виробничому підприємстві (закупівля, виробництво, збут, фінанси); менеджмент як організаційне поняття, що охоплює процеси управління на різних організаційних рівнях (дільниця, цех, підприємство). Операційний менеджмент охоплює систему принципів, методів, форм і прийомів регулювання ринкового механізму у сфері виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності суб’єкта господарювання. Аналіз операцій, конкурентного середовища і системи якості продукції дає додаткові поштовхи до ефективної діяльності підприємства.

Зазначимо, що операційний менеджмент є дисципліною, що визначає результат вивчення циклу економічних дисциплін. Побудова комплекса специфічна та розкриває основні методи і принципи стратегії і тактики управління виробництвом та ведення тактики конкурентної боротьби при здійсненні господарської діяльності на підприємствах та організаціях.

Автори комплексу ставили завдання охопити як основні теоретичні, так і практичні питання операційного менеджменту. Наприкінці, висловимо побажання, щоб представлена робота стала корисним для тих, хто дійсно цікавиться проблемами розвитку операційної системи. Посібник розрахований на студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів, практичних працівників у сфері виробничого менеджменту. Рекомендовані джерела є додатковою інформаційною базою для самостійного та поглибленого вивчення навчального матеріалу.








Дата добавления: 2016-06-24; просмотров: 508;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.