Значення телекомунікацій.

Визначення телекомунікацій

Телекомунікації можуть бути можуть бути визначені як технології, що займаються питаннями спілкування на відстані і це можна пояснити різними способами. Рис 3.1 показує одне з можливих уявлень різних секцій телекомунікацій.

Телекомунікації поділяються на два види: односпрямовані і двонаправлені. Односпрямовані, такі як масові радіомовлення і телемовлення, припускають передачу інформації в одному напрямку – від центру до абонентів. Двонаправлені підтримують діалог між двома абонентами.

Телекомунікації використовують механічні та електричні засоби, тому що історично телекомунікації розвивалися від механічної до електричної форми, використовуючи все більш і більш складні електричні системи. Це – причина того, чому багато традиційних операторів в телекомунікаціях типу національної пошти, телеграфних і телефонних компаній використовують обидві форми. Предмет нашого подальшого розгляду показаний у верхній частині малюнка – це електричні телекомунікації, які прийнято називати електрозв'язком. Частка механічних телекомунікацій типу звичайної пошти і преси (розсилки газет), як очікують, зменшиться, тоді як частка електричних, особливо двонаправлених, збільшиться і стане головною в майбутньому. Вже в наш час корпорації і преса цікавляться, перш за все, електричними телекомунікацій (електрозв'язку) як можливістю вигідного бізнесу.

По краях малюнка показані телекомунікаційні служби, спочатку механічні:

преса (пересилання газет), пошта;

потім електричні:

телеграф, телекс (абонентський телеграф), телефон, радіо, телебачення, комп'ютерні мережі, виділені мережі, кабельне телебачення і мобільний телефон.

Приблизно в такому порядку і розвивалися історично телекомунікації.

 

Рис 3.1 Телекомунікації: форми і види

 

Значення телекомунікацій.

Багато різних телекомунікаційних мереж ув'язано в безперервно змінюється і надзвичайно складну глобальну систему. Нижче ми розглянемо телекомунікації з різних точок зору, щоб зрозуміти з якою складною системою ми маємо справу і як залежимо ми від неї.

Телекомунікаційні мережі представляють найскладніше обладнання в світі. Варто тільки подумати про телефонної мережі, яка включає більше 2 мільярдів стаціонарних і мобільних телефонів з універсальним доступом. Коли один з цих телефонів робить запит, телефонна мережа в змозі встановити зв'язок з будь-яким іншим телефоном у світі. Крім того, багато інших мереж пов'язані з телефонною мережею. Це дозволяє стверджувати, що складність глобальної телекомунікаційної мережі перевищує складність будь-якої іншої системи в світі.

Телекомунікаційні послуги мають істотний вплив на розвиток світової спільноти. Якщо нам відома телефонна щільність країни, то ми можемо оцінити рівень її технічного та економічного розвитку. У слаборозвинених країнах щільність стаціонарних (нерухомих) телефонів не перевищує 10 телефонів на 1000 жителів; в розвинених країнах, наприклад в Північній Америці і Європі, вона становить приблизно 500 – 600 телефонів на 1000 жителів. Економічний і культурний розвиток країн, що розвиваються залежить (на додаток до багатьох інших факторів) від наявності ефективних телекомунікаційних послуг. Локальна мережа (ЛОМ), до якої підключений наш комп'ютер, пов'язана з ЛВС інших ділянок, розташованих усюди по нашому університету. Це необхідно для ефективності спільної роботи різних відділів. Ми спілкуємося щодня і з людьми в інших організаціях за допомогою електронної пошти, телефонів, факсиміле і мобільних телефонів. Це відбувається в масштабі організацій, в масштабі країни і в міжнародному масштабі.

Телекомунікації відіграють істотну роль і в багатьох сферах повсякденного життя. Кожен з нас щодня використовує не тільки телекомунікаційні послуги, а й послуги які спираються на телекомунікації. Ось – деякі приклади послуг, які залежать від телекомунікацій:

-Банківська справа, банківські автомати, електронна комерція;

-Авіація, залізниця, замовлення квитків;

-Продажу, оптова торгівля та обробка замовлень;

-Платежі за допомогою кредитної картки в магазинах;

-Замовлення готельних номерів туристичними агентствами;

-Закупівлі матеріалів промисловістю;

-Урядові операції, типу оподаткування.

 








Дата добавления: 2016-06-24; просмотров: 685;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.