Мережі електрозв'язку

Електрозв'язок – передавання та / або приймання повідомлень будь-якого виду по радіо, проводових, оптичних чи інших електромагнітних системах.

Мережа – сукупність технічних засобів, що забезпечують взаємодію віддалених об'єктів.

Таким чином, мережа електрозв'язку являє собою сукупність технічних засобів, що забезпечують передачу або / та прийом повідомлень по радіо, проводових, оптичних чи інших електромагнітних системах. Традиційно мережі електрозв'язку, розвивалися як спеціалізовані, на кото рих організовувалася одна служба, яка надає користувачам певний вид послуг: телефонний, передачі даних і т.п. У результаті впливу технічного прогресу і зростаючих, постійно мінливих потреб користувачів виникла необхідність у збільшенні різноманітності телеслужб. До початку 1980-х років стало ясно, що маються і потреба і технічна можливість інтеграції передачі даних і мови в одному цифровому тракті. З'явилися такі служби, як:

- Відеотелефонія;

- Інформаційно – довідкові служби, що працюють в режимі реального часу (їх називають онлайнові, тобто постійно підключені до мережі);

-Служби для передачі оперативної інформації про абонента на екран робочого місця оператора, який його обслуговує;

-Служби для передачі телеметричної інформації управління виробничими процесами або для моніторингу пожежних датчиків з автоматичним сповіщенням про пов'язаних з ними подіях.

Всі ці служби і багато що з'явилися додаткові види обслуговування, що надаються спільно з телефонією, можуть бути реалізовані на базі єдиної мережі інтегрального обслуговування. При розробці рекомендацій МСЕ, що відображають різні аспекти такої мережі, переслідувалися загальні цілі, найважливіші з яких перераховані нижче.

Стандартизація. Для забезпечення однакового доступу і досягнення рентабельності устаткування важливо, щоб існував єдиний набір стандартів інтегральних мереж.

Прозорість. Забезпечення про прозорості передачі – одне з найбільш важливих вимог користувачів до телекомунікаційних мереж.

Повна прозорість забезпечується при спілкуванні двох чоловік, що знаходяться в одній кімнаті, один з одним, рис, 3.4.А. Це відбувається не тільки тому, що вони бачать і чують один одного, але й тому, що вони використовують міміку, жести, інтонацію та інші візуальні засоби, тобто вони можуть повністю вільно спілкуватися. Повну прозорість забезпечує система зв'язку, що реалізує «відкриту трубу», через яку проходить інформація між двома учасниками, рис. 3.4. А '.

 

Рис. 3.4 Прозорість мережі

У цьому випадку інформація А отримує лише мінімальні і незначні спотворення. Застосовуючи це порівняння до телекомунікаційної мереж можна сказати, що для забезпечення прозорості потрібно тримати цю трубу максимально відкритою, проте пропускна спроможність мережі обмежена. Телекомунікаційна мережа зазвичай є вузьким проходом, який постійно прагнуть розширити з метою підвищення прозорості, рис. 3.4. . Більша прозорість дає користувачам впевненість в тому, що на додатки та протоколи, які вони розробляють і використовують, мережа не зробить небажаного впливу.

Відділення комерційних функцій від технічних. Повинна бути можливість отде лити послуги, які можуть надаватися на конкурентній основі, від послуг, що утворюють істотну частину роботи мережі. У багатьох країнах всі послуги надає одна державна організація. В інших стра нах послуги надаються приватними службами на конкурентній основі (наприклад, відеотекст, електронна пошта, послуги виділених і комутованих ліній). Інтегральна мережа повинна надавати будь-які послуги. Завдяки цьому користувач може вибрати і вид послуг і методи маршрутизації повідомлень.

Тарифи чи плата за послуги повинна залежати від витрат на їх надано ня, а не від типу переданих повідомлень. Послуги одного типу не повинні оп ЛАчІВАЕТ за рахунок інших типів послуг.

Плавність переходу на нову технологію. Перехід до інтегральної мережі повинен бути поступовим, і нові розвиваються мережі повинні смокчу-ществовать зі старим обладнанням та послугами. Інтерфейси нових мереж повинні розвинутися з вже існуючих інтерфейсів і надавати корис-телям спосіб переходу до нової технології.

Багатоканальний доступ. Крім доступу індивідуальних користува-лей з низькою потребою в ресурсах, інтегральна січ повинна забезпечувати вати багатоканальний доступ для користувачів з внутрішніми телефонними та локальними мережами.








Дата добавления: 2016-06-24; просмотров: 1263;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.