УРАХУВАННЯ ЗІНИ ТИСКУ, МАСОВОЇ ЩІЛЬНОСТІ ТА ТЕМПЕРАТУРИ ПРИ РОЗРАХУНКУ ЕЛЕМЕНТІВ ТРАЄКТОРІЇ ЗНИЖЕННЯ ППТ

 

Відомо, що на швидкість зниження ППТ (при заданих його вагових характеристик та типу парашутної системи) суттєво впливає масова щільність повітря ( ), яка залежить від метеорологічних умов (тиску ( ) і температури ( ) повітряних мас) в районі десантування. Особливо це необхідно враховувати при десантуванні в гірській місцевості (рис. 1.5).

При десантуванні в звичайних умовах, коли площадка приземлення має невелике перевищення над рівнем моря ( , , ), масова щільність для розрахунку швидкості ППТ ( ) береться рівною: .

При десантуванні в гірській місцевості, де вимушені виконувати десантування з великих висот через наявність високих гірських вершин, наявність сильних висхідних і низхідних потоків повітряних мас, щільність повітря із збільшенням висоти зменшується, а швидкість зниження ППТ росте.

 

 

Тому, якщо площадка десантування має перевищення відносно рівня моря ( ), чи десантування відбувається в умовах, що відрізняються від стандартних ( і ), необхідно виконувати перерахунок швидкості зниження ППТ за формулою (1.12).

 








Дата добавления: 2016-04-11; просмотров: 459;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.