Лістинг 4.6. Сторінка, що застаріває вже у момент завантаження.

<%@ LANGUAGE="VBSCRIPT"%>

<%Response.Expires=-1%>

<HTML><HEAD><TITLE>Forcing а Page by Mikle</TITLE></HEAD><BODY>

<Н1>Сейчас <%Response.Write Now%>

</BODY> </HTML>

Ще один корисний метод об'єкту Response - Redirect, що перенаправляє програму перегляду на вказаний URL:

<% Response.Redirect "enter.asp"%>

Об'єкт Server.Об'єкт Server (сервер) є в деякому роді звалищем — в тому сенсі, що функції, що надаються ним, ніяк не зв'язані між собою, за тим виключенням, що всі вони корисні розробникові для Інтернету. Мабуть, найважливіша зі всіх функцій об'єкту Server — це метод CreateObject, який створює екземпляр компонента ACTIVEX. Причому це може бути як вбудований компонент, що входить в комплект постачання, так і той, який написали Ви самі на будь-якій мові. В будь-якому разі використання компонента ACTIVEX на сервері вимагає виклику методу CreateObject.

Аргументом методу CreateObject служить PROGID (програмний ідентифікатор) необхідного компонента ACTIVEX. PROGID — це змістовне ім'я компонента, таке як Excel.Sheet або Word.Basic. Наступна строчка показує, як за допомогою CreateObject створити екземпляр компонента з PROGID Excel.Sheet.

Set MyObject = Server.CreateObject("Excel.Sheet")

Іншим корисним методом об'єкту Server є MapPath, що повертає фактичну дорогу, відповідну заданому віртуальному каталогу.

Компоненти.

Компоненти ASP — це насправді просто компоненты ACTIVEX, на кшталт тих, що Ви можете самі створити на Visual Basic або Visual C++. Але ці компоненты написані Microsoft і поставляються разом з Visual InterDev. Вони призначені для виконання корисних для Web-узлов завдань загального характеру, включаючи доступ до даних. Створити їх на своїй сторінці Ви можете за допомогою методу CreateObject об'єкту Server, а як лише вони створені, сміливо звертайтеся до їх властивостей і методів для виконання потрібних Вам завдань.

Компонент ACTIVEX Data Objects.Найкориснішим зі всіх компонентів ASP слід визнати компонент доступу до баз даних, званий також ACTIVEX Data Objects, або скорочено ADO. Він і об'єкти, що містяться в нім, застосовуються для читання і запису даних в джерела даних ODBC при публікації в Web інформації з баз даних.

Об'єкт Connection (під'єднування) створюється методом CreateObject об'єкту Server, і посилання на нього поміщається в змінну. Коли об'єкт створений, його можна використовувати для відкриття під'єднування до будь-якого джерела даних ODBC. Наступний фрагмент коду встановлює під'єднування до джерела даних ODBC з назвою Publications:

<%

' Оголошуємо змінну

Dim objConnection

' Створюємо об'єкт Connection

Set objConnection = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

' Відкриваємо під'єднування до джерела даних

objConnection.Open "Publications", "sa", "" %>

Тут objConnection — змінна для об'єктного посилання на екземпляр об'єкту Connection. Метод Open встановлює під'єднування, приймаючи як аргументи ім'я джерела даних, ідентифікатор користувача і пароль.

Коли під'єднування встановлене, отримувати інформацію з джерела даних можна за допомогою об'єкту Recordset (набір записів). Цей об'єкт уміє виконувати оператора SELECT мови SQL і повертати набір записів, що задовольняють цьому запиту. Як і об'єкт Connection, Recordset створюється методом CreateObject. У наступному прикладі програма виконує оператора SELECT над джерелом даних, представленим змінною objConnection:

<%

' Оголошуємо змінну

Dim objRecordset

' Створюємо об'єкт

Recordset Set objRecordset =

Server.CreateObject("ADODB.Recordset")

' Виконуємо запит SQL

objRecordset.Open "SELECT *", objConnection

%>

Після того, як записи отримані, для пересування по ним можна звертатися до методів MoveFirst, MoveLast, MoveNext і MovePrevious. Потім метод Write об'єкту Response поміщає дані на Web-сторінку, яка і посилається програмі перегляду. У лістингу 4.7 наведений повний приклад ASP-сторінки, яка будує список користувачів, со­держащихся в джерелі даних Data.








Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 532;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.