Лістинг 4.3. Об'єкт Application.

<%@ LANGUAGE ="VBScript"%>

<html><head><title>Application Variables by Fedorenko</TITLE>

</HEAD><BODY><CENTER>

Ця сторінка останній раз відвідувалася: <%=Application("Time")%>

<% Application.Lock

Application("Time")=Now

Application.UnLock %>

</BODY></HTML>

Створення змінної застосування зводиться до адресації об'єкту Application ім'ям нової змінної, яку ви хочете створити. Наприклад, наступний код створює нову змінну застосування з ім'ям Company і привласнює їй значення NewTech.

Application("Company")="NewTech"

Ім'я може бути довільним, а змінна може містити будь-яку інформацію, будь то число або текст.

Оскільки такі змінні доступні декільком користувачам одночасно, ви не зможете гарантувати, що два користувачі не спробують одночасно привласнити однієї і тієї ж змінної різні значення. Для дозволу подібних колізій об'єкт Application підтримує методи Lock і UnLock. Метод Lock блокує весь об'єкт Application, а не лише змінну, ви хочете змінити, тому відразу ж після зміни значення змінній розблоковуйте об'єкт:

Application.Lock

Application("Company")="NewTech"

Application.UnLock

Не дивлячись на те, що змінні застосування придатні для тимчасового зберігання даних, їх не можна використовувати для довготривалого зберігання. Всі дані в змінних застосування знищуються, коли відбувається подія Application_OnEnd. Отже, якщо ви хочете, аби вони збереглися після завершення застосування, поклопочіться про їх перенесення у файл або базу даних.

Об'єкт Session.Частенько розробників менше цікавлять дані, спільно використовувані декількома користувачами, зате значно більше - дані, пов'язані з конкретним користувачем. ASP підтримує змінні для індивідуального користувача за допомогою об'єкту Session (сесія), який дозволяє створювати змінні сесії (session variables).

Лістинг 4.4 демонструє, як визначити декілька змінних сесії у файлі GLOBAL.ASA. Само по собі їх визначення так само просто, як і в разі змінних застосування. Все, що потрібно зробити - це адресувати об'єкт Session ім'ям змінної, яку ви хочете створити. Основна відмінність між змінними цих об'єктів - їх зони видимості. Змінні сесії призначаються для одного користувача і живуть, поки користувач підтримує сесію. Як тільки протягом 20 хвилин (за замовчуванням) користувач не звертається до сторінок даного віртуального каталога, дані пропадають.








Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 532;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.