Роздрібна торгівля за заниженими цінами

Як говориться, "святе місце пустим не буває", і поки магазини знижених цін займа­лися покращанням свого іміджу, що вимагало від них чималих коштів, їхню нішу, яка визначалась як "низькі ціни — великі обсяги продажу", почали заповнювати представ­ники нової хвилі в роздрібній торгівлі — магазини уціненню: товарів.На відміну від зви­чайних магазинів знижених цін, які закуповують товари за звичайними гуртовими ціна­ми та підтримують низькі роздрібні ціни за рахунок зниження питомого прибутку, ці магазини закуповують товари за цінами, нижчими звичайних гуртових, а продають спо­живачам — нижче роздрібних. Номенклатура товарів, які пропонуються даною категорі­єю роздрібних торговців, постійно змінюється та представляє собою суміш різноманіт­них асортиментних груп високоякісних товарів, які частіше за все представляють собою вироби, які вийшли з моди, некондиційні товари або ті, що залежались, придбані за де­шевою ціною у виробників та у шших роздрібних торговців. Магазини, які торгують за заниженими цінами, заповнюють, в основному, ринок одягу, аксесуарів та взуття, однак їхня діяльність розповсюджується й на інші сфери, починаючи з нескладних банківських та маклерських послуг, які надаються зі значною знижкою, та закшчуючи магазинами продуктів харчування та електронної техніки.

До категорії магазинів, які торгують за заниженими цінами, входять приватні ма­газини уціненних товарів, заводські магазини та склади-клуби.

Підприємства роздрібної торгівлі за заниженими цінами належать та керуються неза­лежними підприємцями або це відділи більш великих корпорацій роздрібної торгівлі.

Хоча багато торгових операцій за заниженими цінами проводиться дрібними неза­лежними торговцями, більшість магазинів, що займаються цим видом бізнесу, нале­жать більшим мережам роздрібної торгівлі.Власниками та керівниками заводських магазинів є виробники товарів, які зазвичай пропонують для продажу надлишки чи залишки товарних запасів виробництва, неза-кінчені вироби або некондиційні товари.

Інколи кілька відомих торгових закладів об'єднуються, створюючи заводські торгові ряди та дрібногуртові торгові центри, які пропонують широкий вибір товарів за ціною приблизно на 50% нижче роздрібної. Торгові ряди складаються в основному з магази­нів виробників товарів, а центри дрібногуртової торгівлі об'єднують магазини вироб­ників, роздрібні магазини, які торгують за заниженими цінами, та торгові точки де­шевого розпродажу від універмагів. Заводські торгові ряди представляють собою вид роздрібної торгівлі, який найшвидше розвивається.

Останніми роками між заводськими магазинами та універмагами точиться гостра боро­тьба за ринки збуту. Сьогодні такі відомі виробники, як Esprit та Liz Claibome, відкрили власні магазини при заводах, що спричинило бурхливий протест з боку власників універ­магів. Заплативши виробникам за їхню продукцію вишу ціну, універмаги не в змозі при­значити роздрібну ціну нижче, ніж заводські магазини, які отримують товари безпосеред­ньо від виробників. Виробники, в свою чергу, стверджують, що в ці магазини вони пере­дають лише товари, які вийшли з моди, та товари низької якості, а не товари, які вони постачають універмагам. До того ж, додають вони, їхні магазини розташовані надто далеко від міських районів і споживачам важко до них добиратися. Як би там не було, але універ­маги стурбовані зростанням кількості споживачів, які готові у вихідні дні поїхати за місто, щоб зробити запас марочних товарів зі значним виграшем для свого бюджету [5].

Склади-клуби(які також називаються клубами гуртовиків) торгують обмеженим асорти­ментом марочних бакалійних товарів, електропобутовими приладами, одягом та іншими товарами, надаючи значну знижку членам цих клубів, які платять щорічні членські внески в розмірі від 25 до 50 доларів. Як приклад можна навести клуби гуртовиків Sam's Wholesale Club та Cosco. Ці клуби гуртовиків функціонують в величезних приміщеннях складського типу, в яких споживачам, заради зменшення експлуатаційних витрат, надається мінімаль­ний рівень зручностей. Досить часто в цих магазинах взимку дують холодні протяги, а влі­тку стоїть нестерпна спека. Обслуговування також знаходиться на відповідному рівні: спо­живачі самі тягнуть до вихідних турнікетів меблі, важкі електроприлади та інші габаритні речі. Такі клуби не доставляють товари додому і не приймають оплату кредитними картка­ми, зате вони пропонують дуже низькі ціни на товари! У 80-х роках склади-клуби зростали по всій країні як гриби, однак в наступному десятиріччі внаслідок зростаючої конкуренції між мережами складів-магазинів та ефективних заходів у відповідь, які проводили універ­сами, їхнє зростання значно уповільнилось [6].








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 632;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.