Схема 4.1. Послідовність розрахунку вихідної ціни на продукцію

Для обліку зазначених особливостей пропонується застосувати диференційований підхід до аналізу зовнішніх і внутрішніх факторів.

По спрямованості впливузовнішні фактори розмежовуються на “прямі” (цілеспрямовано впливають на процес ціноутворення) і “непрямі” (що здійснюють комплексний вплив).

Внутрішні фактори розділяються по джерелах виникнення на фактори “узгодження” ( що виявляються при спільних діях з іншими функціональними стратегіями в процесі забезпечення виконання стратегій більш високого рівня) і фактори «підпорядкування» ( що виникають на більш високому стратегічному рівні і напрямні процес ціноутворення в обумовлене ними русло).

Вплив непрямих факторів і факторів узгодження тісно пов'язаний, тому їх вплив неможливо розглядати окремо, але зміни цих факторів і причини їхнього виникнення є принципово різними. У практичній діяльності диференціація впливу цих факторів і причин їхнього виникнення не завжди є можливою, тому в пропонованій моделі приймається допущення про сукупну діяльність цих двох груп факторів.

“Непрямі” фактори - це вся система макрооточення фірми, тому що вона переважно впливає на всю організацію й у тому числі на стратегію ціноутворення й у її складі:

1. Економічне середовище.

2. Політичне середовище.

3. Науково-технічне середовище.

4. Цілі компанії.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 458;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.