Регулювання інформаційного поля та комерційної таємниці

Щоб регулювати інформаційне поле й чітко окреслити частину інформації, що є комерційною таємницею, розробляються положен­ня «Про ознайомлення з інформацією», «Про комерційну таємни­цю», які регулюють інформаційні потоки в корпорації. Перелік ін­формації, яка є комерційною таємницею, визначається в цих поло­женнях згідно з чинним законодавством.

Кожен співробітник має бути поінформованим, яка інформація є відкритою для ознайомлення; де, коли і на яких умовах він може з нею ознайомитися; крім того, усіх працівників слід ознайомити з пе­реліком даних, які є комерційною таємницею.

Документами, відкритими для ознайомлення, є такі:

• свідоцтво про реєстрацію товариства;

• статут зі змінами та доповненнями;

• установчий договір;

• ліцензії, що дозволяють корпорації здійснювати підприємницьку діяльність;

• фінансовий звіт та баланс;

• внутрішні нормативні акти.

На практиці для надання інформації застосовують таку форму, як подання акціонером заяви. Заява може подаватися в письмовій формі як особисто, так і через уповноважену особу, яка не обов'яз­ково має бути акціонером. У положенні визначаються вимоги до фор­ми заяви, термінів її подання й форм надання інформації. Частину інформації слід підготувати завчасно, щоб акціонер міг з нею озна­йомитися в зручний для нього час і в доступному місці без письмо­вої заяви.








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 475;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.