Здійснення організації ВПП непрофесійними педагогами.

Дійсно, плануванням, організацією і проведенням навчально-виховного процесу у військах займаються посадові особи органів військового управління, штабів, командири і начальники всіх рівнів. В основному це офіцерський склад. Він, як правило, не має спеціальної педагогічної освіти, що, здавалось би, не є позитивним моментом в його військово-педагогічній діяльності. Але переважна частина офіцерів має багатий службовий досвід, досвід роботи з людьми, професійні знання, високий рівень бойової майстерності, вищу освіту, отриману у вищих військових навчальних закладах. Усе це є тим позитивом, що дозволяє військовим керівникам не тільки грамотно організовувати в своїх підрозділах і частинах військово-педагогічний процес, але й будувати його з урахуванням останніх досягнень і вимог військової справи.

Таким чином, знання офіцером мети, змісту, методики організації та здійснення військово-педагогічного процесу, врахування у своїй військово-професійній діяльності його особливостей забезпечують постійну бойову готовність військових підрозділів і частин, яка гарантує успішне виконання ними своїх функціональних обов’язків.

 

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА

 

• Загальний висновок з теми заняття:

Військова педагогіка як галузь педагогічної науки озброює військових керівників необхідними знаннями для здійснення в підрозділах і частинах ЗСУ грамотного і ефективного військово-педагогічного процесу, який в свою чергу вирішує проблему підготовки дійсного військового професіонала, готового захищати свій народ, свою Державу.

• Постановка завдань на самостійну роботу:

1. Допрацювати свої записи в конспекті з теми заняття.

2. Звернутися до навчального посібника «Основи військової педагогіки»

2009 року (п.п. 1.1.; 1.2.).

• Відповіді викладача на запитання студентів.

 

 

Лекцію розробив доцент кафедри № 801

працівник ЗСУ Кравченко І.В.

 

Лекція обговорена та схвалена на засіданні ПМК

Протокол № від „___” _________ 20 року

 








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 940;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.