Етап 9. Визначення очікуваних обсягів зекономлених ПЕР.

Проектно-очікувані обсяги зекономлених ПЕР мають бути визначені за ре­зуль­татами реалізації кожного сформованого етапу робіт з енергозбе­ре­жен­­ня.

Для виконання цього етапу належить використати:

§ результати визначених (на 5-м етапі) фактичних обсягів витрат ПЕР до впро­вадження енергоощадних рішень, необхідні в подальшому для форму­вання порівняльних матеріалів;

§ результати теплового та енергетичного розрахунків, одержані на 8-му етапі, що встановлюють обсяги споживання ПЕР в результаті впровадження енергозберігаючих рішень на кожному етапі виконаних робіт.

 

Практичне виконання цього етапу зводиться до простого алгебраїчного спів­ставлення результатів “до” та “після” реалізації робіт.

- У разі проектно-очікуваної економії теплової енергії або штучного холоду за одну добу обсяг зекономленої теплоти (штучного холоду) –ΔQекон , Гкал/доб, визначається за формулою:

ΔQекон = Qдовитр – Qпіслявитр(1.8)

де:

Qдовитр, Qпісля витр– фактичний та проектно-очікуваний обсяг споживання тепло­вої енергії (штучного холоду), відповідно, до і після впровадження технічних рі­шень з енергозбереження, Гкал/ добу.

§ У разі проектно-очікуваної економії палива за одну добу обсяг зекономленої палива –ΔВекон , т у.п./доб, визначається за формулою:

ΔВекон = Вдовитр – Впіслявитр(2.8)

Вдовитр – Впіслявитр– фактичний та проектно-очікуваний обсяг споживання палива, відповідно, до і після впровадження технічних рі­шень з енергозбереження, т у.п./ добу (тис.м3 газу/добу).

- У разі проектно-очікуваної економії електричної енергії енергії за одну добу обсяг зекономленої електроенергії –ΔWекон , кВт/год/доб, визначається за формулою:

ΔWекон = Wдовитр – Wпіслявитр(3.8)

де:

Wдовитр, Wпісля витр– фактичний та проектно-очікуваний обсяг споживання електричної енергії, відповідно, до і після впровадження технічних рі­шень з енергозбереження, Гкал/ добу.

Форма представлення результатів 9-го етапу може бути довільною. Доціль­но предста­вити результати у формі порівняльної таблиці результатів до та піс­ля впровад­ження енергоощадних технічних рішень.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 590;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.