Етап 4. Формування та реалізація методики енергетичного (тепло-технологічного) розрахунку об’єкту енергозбереження.

На даному етапі фахівець з енергозбереження має отримати в своє розпоряд­ження методику енергетичного, або теплового, або тепло технологічного розрахунку об’єкту. Для виконання 4-го етапу використовуються як правило стандартизовані (ліцензовані методики розрахунку), або методики навчально-методичного призначення, сформовані у ВНЗ.

Вам мають бути відомі наступні методики:

§ методика визначення витрат палива та параметрів енергоносіїв в парових котлах, парових та водогрійних ко­тильних, відома з навчальної дис­цип­ліни “Котельні установки”;

§ методика визначення витрат палива та параметрів енергоносіїв в ТЕЦ з па­ровими турбінами типу “Р-...”, відома з навчальної дис­цип­ліни “Джерела енергопостачання промислових підприємств”;

§ методика визначення витрат палива та параметрів енергоносіїв в ТЕЦ з паровими турбінами типу “П-...”, відома з навчальної дис­цип­ліни “Джерела енергопостачання промислових підприємств”;

§ методика визначення витрат електричної енергії та параметрів енергоносіїв в холодильних установках, відома з навчальної дис­цип­ліни “Холодильні уста­новки” та “Проектування холодильних установок”.

Наявність або створення та використання такої методики розрахунку тепло­енергетичних та теплотехнологічних схем об’єктів абсолютно необхідно вирішення двох задач, а саме для:

3. виконання повіркового розрахунку об’єкту енергозбе­ре­ження у відповід­нос­ті до існуючого стану з метою підтвердження (або визначення) числових зна­че­нь визначених інструментальними методами всіх фактичних параметрів по­то­ків енергоносіїв та продуктових потоків (витрат, тисків, температур, ента­ль­­пій);

4. визначення показників енергетичної ефективності агрегату, установки, ви­роб­ництва в існуючій системі об’єкту.

Одержані розрахунковим методом числові значення макропоказників (обся­гів) споживання ПЕР мають відповідати визначеним в процесі енергетичного аудиту об’єкту фактич­ним значенням.

У разі їх взаємної не відповідності має бути уточнені або математична мо­дель енергоспоживання об’єкту, або виміри фактичних значень параметрів.

Створена (і, у разі необхідності, уточнена) на цьому етапі математична мо­дель енергоспоживання об’єкту має бути використана на подальших етапах енергозбереження для визначання проектно-очікуваних значень параметрів та показників.

Результатом реалізації 4-го етапу енергозбереження має бути теп­ло­енерге­тич­ний розрахунок об’єкту енергоспоживання, в якому одержано:

5. розрахункові значення експлуатаційних параметрів всіх потоків енергоносіїв теплової схеми об’єкту;

6. розрахункові значення всіх макро-показників споживання ПЕР;

7. розрахункові обсяги споживання ПЕР за узгодженими із Замовником терміни часу;

8. розрахункові значення всіх показники енергетичної ефективності об’єкту.

Всі розрахункові значення параметрів мають бути підтверджені даними одержаними безпосередніми вимірами наявних вимірювальних приладів.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 570;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.