Етап 3. Визначення бази наближення об’єкту енергозбереження.

За базу наближення об’єкту енергозбереження можуть бути прийняті три рівня енергоспоживання, а саме:

1-й рівень – ідеалізовані (т.зв. теоретичні) рівні енергоспоживання, визначені за формулами, що містять ідеалізовані уявлення про процеси та установки, і не враховують їх реально існуючі параметри. Наприклад, для КЕС ідеалізованою базою може бути КЕС, в якій реалізо­ва­но термодинамічний цикл С. Карно.

2-й рівень – світовий рівень енергоспоживання, визначений реальними показ­никами об’єктів, оснащених кращими світовими зразками обладнання з най­ефек­тивнішими експлуатаційними параметрами. Наприклад, для цукрового за­во­ду світовим рівнем порівняння може бути цукровий завод з питомою витра­тою природного газу у 22,0 м3 газу на тонну переробленого буряку.

3-й рівень – гранично-досяжний рівень енергоспоживання визначений індиві­дуальним проект­ним обґрунтуванням для конкретного об’єк­ту. Досягнення цьо­го рівня можливе у разі максимального використання доступного (в аспекті фінансових та технічних можливостей Замовника) енерготехнологічного облад­нання та апробованих технічних рішень. Наприклад, для цукрового гранично-досяжним рівнем споживання палива може бути споживання 28,0 м3 газу на тонну переробленого буряку.

Джерелами інформації, з яких можна визначити числові значення показників ефективності процесів, установок та виробництв, можуть бути статті в техніч­них журналах, рекламні проспекти фірм-виробників обладнання, аудиторські звіти з енергетичних обстежень.

Результатом реалізації 3-го етапу енергозбереження має бути:

- узгоджена із Замовником база порівняння;

- узгоджені із Замовником числові значення проектно-досяжних макро-по­каз­ників енергоспо­жи­вання та показників його ефективності по кожному виду спо­житої енергії.

Форма представлення результатів 3-го етапу не регламентується і може бути довільною. Форма має задовольнити Замовника перспективою майбутніх ре­зуль­татів робіт з енергозбереження та сприяти усвідомленню Замовника щодо місця об’єкту серед енергоощадних підприємств.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 508;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.