При розробці текстових бойових документів слід виконувати наступні правила.

1. Час вказувати київський. Якщо є необхідність вказати місцевий або поясний час, то робляться відповідні застереження. Часові показники зазначаються чотирма групами двозначних цифр у такому порядку: години, хвилини, число, місяць.

Приклад:14.01 15.12, 05.30 09.03.

2. Назва населених пунктів, а також місцевих предметів, які мають власні імена, пишуться в називному відмінку, великими літерами, при переліку, відокремлюються комою. При необхідності вказується місце знаходження на карті квадратом мережі прямокутних координат (географічних координат) або відносно великих населених пунктів. З початку вказується значення широти, потім довготи.

Приклад: ЛАНДИРІ (8436), ліс "ТЕМНИЙ" (2 км півн. ІВАНІВКА).

3. Перелік населених пунктів та місцевих предметів, які визначають лінію зіткнення, райони, ділянки, смуги, рубежі своїх військ, починається з правого флангу і ведеться проти руху годинникової стрілки, а військ противника - з його лівого флангу за рухом годинникової стрілки. Райони при цьому визначаються не менш ніж трьома пунктами, рубежі двома, а смуги, ділянки - чотирма.

Приклад: а) 1 мп обороняє район - ОХА, МЕТА(0048), вис. 130.2( 1864).

б) рубіж вводу в бій другого ешелону: N1-СТАРКИ, вис.201,1 (5242);

4. Рубежі контрударів та контратак нумеруються зправа наліво в глибину бойового порядку своїх військ.

5. Розмежувальні лінії визначаються не менш ніж трьома пунктами, один з яких має бути на лінії зіткнення військ (на передньому краї). Пункти перелічуються від тилу до фронту, а при виходу з бою і відходу - у бік відходу. Якщо пункт не входить у район, смугу дій, то перед його назвою ставиться (вик.). Спочатку вказується лінія праворуч, потім ліворуч. В обороні - на граничну досяжність своїх артилерійських засобів. У контрнаступі (наступі)- на глибину отриманого бойового завдання. У тил - на глибину бойового порядку частини, підрозділу). Приклад: 1 омбр у смузі наступу має розмежувальну лінію:

праворуч-КОДНЯ, вис.120.2 (8644), (вик.) ПТФ (8436), (вик.) КЛИН (7236); ліворуч вис.210.5 (7632), СОВКИ, МАЛИН, БУЗОВАЯ (6420).

6. Береги рік, каналів, озер, заток, морських проток, схили гір (висот), узлісся, околиці населених пунктів вказуються по сторонах світу (береги рік можна вказувати згідно з напрямком течії: правий, лівий).

Приклад: Західний берег р. Дніпро; північний берег оз. МАЛОЕ; лівий берег р. Дніпро.

7. Напрямки контрнаступу, контрудару, наступу, головного удару вказуються кількома пунктами на всю глибину бойового завдання (встановлену глибину) або послідовно згідно завдань, починаючи з переднього краю або рубежу вводу в бойовище (рубежу переходу в атаку).

Приклад: 1мп наступати у напрямку: вис.120.2 (2448), ОХТА(2456), вис. 131.7 (2488).

8. Маршрути руху вказуються назвою населених пунктів або місцевих предметів, починаючи з вихідного пункту, далі проміжні і закінчуються назвою пункту на передній межі району зосередження або на рубежі вводу в бойовище (переходу в атаку).

Приклад: Маршрут руху - ДИМЕР, МУЗИЧИ (8456), ПЕТРУШКИ (2428).

9. Кількість частин, підрозділів пишеться буквами, наприклад, три мд. У таблицях співвідношення сил і засобів, а також у розрахунках-цифрами (мд-5, танків Т-72- 20).

Нумерація ешелонів бойового і похідного порядків, позицій, смуг, рубежів оборони - словами (перший ешелон, друга позиція).

10. При користуванні іноземними картами назви населених пунктів і місцевих предметів пишуться українськими буквами.

Бойові) документи, які підлягають автоматизованій обробці на засобах АСУ, відпрацьовуються на типових, уніфікованих формах.

 








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 832;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.