ВИСНОВКИ ТА ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ

Таким чином, товариші курсанти, на сьогоднішній лекції ми розглянули зміст підготовки бойових дій підрозділів ППО СВ.

Актуальність даної лекції полягає в тому, що досвід локальних війн та конфліктів підтверджуй те, що успішне ведення бойових дій військами ППО СВ в значній мірі будуть визначатися рівнем підготовки особового складу батарей, взводів, обслуг (екіпажів). Це вимагає від офіцерів військ ППО СВ твердих знань і навичок з питань організації бойових дій і вмілого управління підлеглими підрозділами в ході бойових дій. Організувати і підготувати доручені підлеглі підрозділи до бойових дій і досягти найбільш повного використання бойових можливостей О і ВТ підрозділу не представляється можливим без чіткого розуміння і знань питань організаційно-штатних структур і бойових можливостей підлеглих підрозділів, а також вмінь проводити розрахунки бойових можливостей і будувати бойові порядки в різних умовах обстановки згідно з завданням, замислом дій підрозділів, що прикриваються і очікуваними діями повітряного противника. І тому в ОМВ Головнокомандуючого СВ ставиться завдання “Привити курсантам навички в управлінні, бойовому застосуванні та грамотному використанні О і Т”. Знання раніше названих питань важливо і тому, що бойові дії будуть вестися в обставинах, що швидко змінюються, в умовах відсутності управління, РЕП, застосування різних засобів поразки. Це вимагає також самостійного прийняття рішення кожним командиром з метою виконання підрозділом поставлених бойових завдань.

 

 

ЛЕКЦІЯ № 19

 

Тема № 15. Управління підрозділами ППО СВ при підготовці та в ході бойових дій.

Заняття № 1.Правила розробки і ведення бойових документів.

Види бойових документів та вимого до них.

Правили розробки та ведення текстових бойових документів.

Правила розробки та оформлення графічних бойових документів.

 

Вступ

Бойові дії військ у сучасних умовах набули мобільного характеру, вони ведуться на широкому фронті, на велику глибину, у високому темпі, з рішучими цілями. Успішно управляти військами у складних умовах обстановки командири всіх ступенів зможуть лише тоді, коли вони будуть знати положення, стан, характер дій своїх військ і противника, сусідів і взаємодіючих підрозділів і частин. Для цього командирам необхідно глибоко вивчати обстановку у смузі, на напрямку чи у районі дії підлеглих їм підрозділів, але й на флангах. Тільки у цьому випадку вони будуть у змозі передбачати зміни бойової обстановки.

 

Навчальне питання №1:Правила розробки і ведення бойових документів

Бойовими документами називають документи, які відносяться до бойової діяльності військ, бойової готовності, підготовки та ведення бойових дій, перегрупування (перебазування) військ або їх розташування на місці.

У залежності від змісту та призначення бойові документи поділяються на 3 види:

o документи з управління військами - плануючі та директивні (рішення, плани, оперативні директиви, бойові накази та розпорядження, робочі карти та інші);

o звітно-інформаційні документи - донесення, зведення, інформації та повідомлення, звіти, журнали бойових дій, звітні карти та інші;

o довідкові документи - розрахунки, відомості, таблиці, схеми, довідки, описи та інші.

За формою виконання оперативні (бойові) документи бувають текстовими(письмовими, друкованими), графічними, табличними.Вони можуть опрацьовуватись без застосування технічних засобів або за їх допомогою на папері, кальці, топографічних картах, фотознімках, а також можуть фіксуватись на проміжних носіях (перфокартах, магнітних дисках, формалізованих бланках та ін.).

Органами управління можуть використовуватись формалізовані документи. У першу чергу вони використовуються для передачі типових розпоряджень, донесень, даних щодо забезпечення військ та їх дій. Бланки цих документів заздалегідь заготовляються у необхідній кількості.

При відпрацюванні бойових документів посадові особи що їх розробляють, повинні виконувати загальні вимоги щодо їх розробки:

· розробляти тільки документи, які необхідні для практичного застосування при управлінні військами;

· за змістом вони повинні бути лаконічними, зрозумілими, точними і не допускати подвійного тлумачення;

· не захаращувати зміст бойових документів абстрактними, загальновідомими, загальнотеоретичними положеннями;

· структура, форма, зміст документів повинні бути простими, наочними і зрозумілими для роботи;

· за обсягом документи повинні бути оптимально короткими, але розкривати дійсно необхідний зміст.

Особливу увагу слід приділяти взаємній узгодженості всіх документів.

Розробку, розмноження, розсилку бойових документів здійснювати у відповідності до вимог Порадника з захисту державних таємниць.

Кожний бойовий документ повинен мати:

v гриф секретності і номер примірника;

v зазначення кому він призначений (адресат);

v службовий заголовок;

v підпис відповідної посадової особи з вказівкою посади, військового звання, прізвища;

v відмітку з вказівкою кількості виготовлених примірників, прізвищ виконавця і друкарки, дати виконання та номер за журналом обліку розмноження документів.

На наказах і директивах прізвища виконавців не вказуються.

Для дотримання єдності розробки і зручного використання документів визначені правила їх розробки та оформлення.

Навчальне питання №2:Правила розробки та ведення текстових бойових документів








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 1096;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.