Підготовка бойових дій зенітних підрозділів в обороні.

Підготовка бойових дій підрозділу ППО СВ являє собою комплекс взаємозв’язаних і взаємозалежних заходів, які проводяться командиром і всім особовим складом підрозділу для своєчасної і по можливості повної підготовки підрозділу до виконання поставленого завдання.

Підготовка бойових дій підрозділів ППО в обороні починається з отриманням бойового завдання від старшого командира (начальника). Вона включає: організацію бойових дій (прийняття рішення, постановку бойових завдань, організацію управління, взаємодії, всіх видів забезпечення бойових дій, в тому числі участь в рекогносцировці, яка проводиться загальновійськовим командиром, проведення рекогносцировки з підлеглими, планування бойових дій); підготовку підрозділів до виконання бойового завдання та підтримка їх в постійній готовності до відбиття ударів повітряного противника; підготовку в інженерному відношенні та зайняття СП (ВП); організацію та проведення виховної роботи; практичну роботу командирів, їх заступників у підлеглих підрозділах; інші заходи.

Підготовка підрозділів ППО до дій в обороні включає в себе :підготовку особового складу, озброєння і техніки до бойових дій

в наступі;

доукомплектовання підрозділу особовим складом, озброєнням і технікою;

забезпечення всіма необхідними запасами матеріальних засобів;

злагодження підрозділу.

Підготовка позицій заключається:у виборі місць для основної, запасної та хибної позицій; у виборі маршруту висунення і під’їзних шляхів до них; проведенні заходів по інженерному забезпеченню і тактичному маскуванню.

Практична робота командира підрозділупроводиться з метою своєчасної та повної підготовки підлеглих до дій в бойових умовах.

Командир перевіряє точність виконання бойових наказів та розпоряджень, що видані, знання підлеглими протистоячого противника та своїх задач; визначає відповідність прийнятих підлеглими командирами рішень бойовим задачам, що поставлені, уточнює разом з ними доцільні способи їх виконання, організує та проводить заходи по підготовці до бойових дій, контролює виконання заходів по організації системи вогню та веденню розвідки, взаємодії, управління та всебічного забезпечення, а також готовність підрозділу приступити до виконання задач, що поставлені, в точно встановлений час; надає допомогу в забезпеченні підлеглих усім необхідним, усуває на місці недоліки, що виявлені.

Тривалість підготовки бойових дій залежить від умов обстановки та очікуваного часу переходу противника до наступу. При наявності часу підготовка бойових дій проводиться завчасно з виконанням усіх заходів у повному обсязі, а при його нестачі - в короткі терміни з здійсненням заходів в скороченому обсязі. В усіх випадках підготовка бойових дій підрозділів ППО в обороні ведеться з розрахунком підтримки постійної готовності до відбиття раптових ударів повітряного противника по військам та об'єктам, які прикриваються.

З одержанням завдання на дії зенітного підрозділу у вигляді кочуючого або з засади командир підрозділу ППО повинен з'ясувати: завдання підрозділу; райони стартових (вогневих) позицій та порядок виходу з них; порядок ведення розвідки та вогню; витрату ракет (боєприпасів) і порядок їх поповнення; порядок підтримки зв'язку.

Після цього командир підрозділу ставить завдання підлеглим. При цьому крім звичайних вказівок визначає міри прихованості, порядок висунення з-під ударів і маневру в ході бою, порядок ведення розвідки та вогню. Особлива увага приділяється раптовості застосування засобів ППО, всебічному забезпеченню кочуючих підрозділів і організації управління їх діями.

При діях з засад підрозділу призначається мета засади, стартова (вогнева) позиція, маршрут і порядок висунення, порядок ведення розвідки, вогню, час залишення позиції.

У деяких випадках в засаді та у вигляді кочуючих підрозділів можуть діяти окремі зенітні ракетні (артилерійські) установки, бойові машини. При організації бойових дій підрозділів ППО у смузі забезпечення командир підрозділу крім звичайних питань визначає : порядок ведення розвідки та вогню; можливі шляхи маневру підрозділами та вогнем; порядок виходу їх з бою; місце (райони) дій з засад; райони інженерних загороджень та руйнувань.

Навчальне питання №2








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 1035;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.