Висновки. o В основі людської особистості лежать 4 природжені психічні функції, які віддзеркалюють у ній 4 фундаментальні категорії світу – матерію та енергію

o В основі людської особистості лежать 4 природжені психічні функції, які віддзеркалюють у ній 4 фундаментальні категорії світу – матерію та енергію, простір і час.

o Ці функції називаються відповідно – логіка та етика, сенсорика та інтуїція.

o Психіці інформація потрібна так само, як організму – їжа.

o Психічне – це взагалі різновид інформаційних процесів. Найцікавіше те, що такого висновку дійшли не інформатики, а психотерапевти.

o Функції мають свої властивості: вони всі екстравертні або інтровертні, а також дві з них раціональні (логіка та етика), а решта дві – ірраціональні (сенсорика та інтуїція просто непередбачені, розумом не осяжні)

o Ефективність спілкування залежить насамперед від того, на яку тему (аспект якої функції) ведеться бесіда.

o Кожен співбесідник – носій певного типу ІМ, і це накладає деякий відтінок на стосунки під час бесіди, взаємодії. Але головним упродовж її є той тип об’єктивних стосунків, який існує між типами ІМ партнерів і відтак дає назву обом партнерам. Наприклад – "ділові" або "споріднені".

Питання для самоконтролю та обговорення

 

1. Чи усвідомлюєте Ви, що вступаючи у розмову, люди вступають перш за все в стосунки?

2. Чи усвідомлюєте Ви, що між 16-тьма типами особистостей існує саме 16 типів стосунків? Що це Вам нагадує? Так, і значення відкриття існування соціону та Таблиці інтертипних стосунків для людства таке ж саме, як і таблиці Менделєєва для хіміків.

3. Чи усвідомлюєте Ви, що кожна людина має в своїй психіці всі 8 функцій К. Юнга?

4. У чому ж тоді різниця між людьми? Поясніть.

5. Що таке ментальнекільце та вітальне кільце у складі психіки? У чому їх різниця (виходячи з назв, перш за все) – 1, 2, …?

6. Як відбивається на комунікації той факт, що функції мають різну міць?

7. Чи збігається соціотип людини з її типом як співрозмовника? Так, ні – чому? Якщо ні– які типи збігаються між собою? Чому?

8. Чи існує такий “розумник”, який однаково добре розуміє все, про що йдеться в розмові? Так, ні – чому?


Тема 8








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 722;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.