Педагогічна

16. У чому полягає особливість пам’яті школярів різного віку (враховуючи фактор використання ТЗН)?

а) старшокласникам дозволяється демонструвати аудіовізуальні посібники на протязі усього уроку і в будь–який день тижня, а учням молодших класів – ні; б) в учнів молодших класів порівняно із старшокласниками швидше гальмується збудження нервових клітин, що дає змогу уникнути надмірного навантаження; в) молодші школярі звикли до наочного пізнання світу, тому вони найкраще запам’ятовують навчальний матеріал, який подається за допомогою ТЗН; г) старшокласникам властиве переважання механічної пам’яті над смисловою, що вимагає максимального унаочнення навчального матеріалу.

17. Вкажіть, яку інформацію учні запам’ятовують найповніше?

а) візуальну; б) аудіовізуальну; в) вербальну; г) подану за допомогою комп’ютерних засобів.

18. Які ТЗН належать до візуальних?

а) ПЕОМ (комп’ютери); б) ПЕОМ, засоби статичної проекції; в) навчальне кіно і засоби статичної проекції; г)засоби статичної проекції, навчальне телебачення, ПЕОМ.

19. Які ТЗН належать до аудіовізуальних?

а) звукозапис, навчальне телебачення; б) ПЕОМ, навчальне кіно, навчальне телебачення; в) навчальне телебачення, навчальне кіно, статична проекція; г)ПЕОМ, навчальне кіно, звукозапис.

20. Назвіть аудитивні технічні засоби.

а) звукозапис, радіопередачі, звукова частина телепередач;
б) ПЕОМ, звукозапис; в) радіопередачі, звукозапис, звукова частина телепередач, навчальне кіно; г) телебачення, ПЕОМ, звукозапис.

Блок ІІ. Застосування світлової проекції у загальноосвітній школі

1. У чому полягає принцип діапроекції?

а) діапроекція – це проекція на екран непрозорих об’єктів (малюнків, фотографій, схем, графіків тощо); б) під діаскопічною проекцією необхідно розуміти проекцію прозорих об’єктів (діафільмів, діапозитивів, транспарантів) за допомогою джерела світла і проекційної системи приладу; в) під діапроекцією розуміють освітлення об’єкта світловим потоком дуже великої потужності; г) принцип діапроекції полягає в тому, що в проекційних приладах використовують систему лінз – конденсор.

2. Що заважає широкому запровадженню у навчальний процес приладів, побудованих за принципом епіпроекції?

а) складність експлуатування; б) неможливість проектувати на екран зображення об’єктів, які мають великі розміри; в) незначний корисний світловий потік; г) неможливо спроектувати на екран зображення об’єктів, створених на прозорій основі.

3. Який з елементів оптичної схеми впливає на розмір і чіткість зображення?

а) проекційна лампа; б) розмір кадрового вікна рамки (фільмового канала); в) проекційний об’єктив; г) відстань між апаратом і екраном.

4. Який з перелічених об’єктивів необхідно використати, щоб отримати на екрані зображення найбільшого розміру?

а) F=40 mm; б) F=80 mm; в) F=120mm; г) F=60 mm.

5. Для чого призначений шкільний графопроектор «LECH–3»?

а) для прямого (неперевернутого) проектування на екран напівпрозорих об’єктів або зображень на прозорій основі (транспарантів), а також для проектування на екран записів та рисунків, заздалегідь підготовлених чи нанесених на плівку в момент демонстрування; б) для проектування на екран чорно–білих та кольорових діапозитивів, розмірами 18х24 мм і 24х36 мм; в) для демонстрування на екрані чорно–білих і кольорових діафільмів з кадром, розмірами 18х24 мм або 24х36 мм; г) для проектування на екран лише непрозорих об’єктів.

6. Якою є проекція рисунків і фотографій?

а) епіскопічною, статичною; б) діаскопічною, статичною; в) діаскопічною, динамічною; г) епіскопічною, динамічною.

7. Як правильно встановити діапозитив у касету діапроектора?

а) перевернути у вертикальній площині на 180 градусів; б) перевернути у горизонтальній площині на 180 градусів; в) зображення неперевернуте, емульсією до екрана; г) перевернути у горизонтальній і вертикальній площинах на 180 градусів.

8. Як правильно встановити проекційну лампу відносно оптичної осі?

а) площина нитки розжарення перпендикулярна до оптичної осі; б) площина нитки розжарення перпендикулярна до оптичної осі і лежить на ній; в) площина нитки розжарення паралельна до оптичної осі; г) площина нитки розжарення паралельна до оптичної осі і лежить на ній.

9. Які умови необхідно забезпечити під час застосування проекційних приладів?

а) світлові промені повинні падати на екран прямо або під кутом не більше, ніж 10 градусів; б) щоб світлові промені падали на екран під кутом не більше, ніж 30 градусів; в) світлові промені повинні падати на екран тільки перпендикулярно; г) зображення повинно бути прямокутної форми.

10. Основні переваги приладів статичної проекції порівнянно з таблицями.

а) прилади статичної проекції порівнянно з таблицями дозволяють одержати більше відомостей про об’єкт вивчення; б) виготовити дидактичні матеріали до такої апаратури простіше, ніж створити таблицю; в) оперативність зміни інформації на екрані, створення ілюзії руху; г) усі перелічені вище переваги.

11. Назвіть складові частини ракордів фільмокопії.

а) початковий: захисна, сигнальна, зарядна, перехідна; кінцевий: захисна, розпізнавальна, перехідна, сигнальна; б) початковий: захисна, зарядна, перехідна, розпізнавальна; кінцевий: захисна, розпізнавальна, перехідна, сигнальна; в) початковий: сигнальна, захисна, зарядна, перехідна; кінцевий: захисна, розпізнавальна, сигнальна, перехідна; г) початковий: захисна, розпізнавальна, зарядна, перехідна; кінцевий: захисна, розпізнавальна, перехідна, сигнальна.

12. На що впливає технічний стан фільмокопій під час кінопоказу?

а) на якість звуковідтворення; б) впливає на характер руху кінофільму; в) на якість кінопроекції; г) впливає на всі названі параметри.

13. Як розміщена фонограма вузькоплівкового фільму відносно зображення?

а) збігається із зображенням; б) відстає від зображення на 24 кадри; в) випереджає зображення на 26–28 кадрів; г) випереджає зображення на 48 кадрів.

14. Яка правильно заправити кінофільм у проектор?

а) зображення перевернуте, емульсія до проекційної лампи; б) зображення нормальне, емульсія до проекційної лампи; в) зображення перевернуте, емульсія до екрана; г) зображення нормальне, емульсія до екрана.

15. Як можна збільшити світловий потік кіноустановки «Україна»?

а) зменшити відстань до екрана; б) застосувати об’єктив з меншою фокусною відстанню; в) використати гніздо автотрансформатора «110 В, 31 В»; г) використати гніздо автотрансформатора «110 В, 34 В».

16. Як можна збільшити світловий потік кінопроектора “Райдуга–2”?

а) подати (за допомогою перемикача) на проекційну лампу більшу напругу; б)замінити проекційну лампу на потужнішу; в) використати інший об’єктив; г) збільшити частоту обертання обтюратора.

17. Який з елементів звуковідтворюючого тракту модулює світловий потік, що виходить із мікрооб’єктива?

а) «звукова» лампа; б) фотодіод; в) оптична фонограма; г) світлопровід.

18. Що дає змогу поєднати рівномірний рух кінофільму на ділянках до і після фільмового каналу зі стрибкоподібним рухом у фільмовому каналі?

а) грейферний механізм; б) наявність верхнього і нижнього зубчастих барабанів; в) наявність петлі над і під фільмовим каналом; г) прижимний ролик гладенького барабана.

19. Як часто здійснюється технічний огляд кіноустановки?

а) перед кожним використанням кіноустановки; б) через кожні 50 годин роботи кіноустановки; в) щодня, незалежно від того, чи буде використовуватися кіноустановка; г) через кожні 100 годин роботи кіноустановки.

20. В якій послідовності здійснюється ввімкнення електро–обладнання кіноустановки?

а) електродвигун, звукова лампа, проекційна лампа; б) електродвигун та проекційна лампа (одночасно), звукова лампа; в) проекційна лампа, електродвигун, звукова лампа; г) електродвигун, проекційна та звукова лампи (одночасно).

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 953;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.