З чого починається бухгалтерський облік ?

 

Ви зрозуміли, що бухгалтерський облік є (або повинен бути) всюди, де здійснюється господарська діяльність. Коли ми кажемо "бухгалтерський облік", ми повинні пам'ятати, що він організовується і ведеться на конкретному підприємстві, а тому початок бухгалтерського обліку можна пов'язати зі створенням підприємства.

Створення підприємства розпочинається з визначення виду його діяльності, форми власності, складу засновників та інших організаційних моментів. Важливим моментом є вибір оптимальної організаційно-правової форми підприємства. Також обов'язково слід визначитися із розміром статутного капіталу (крім приватних підприємств), який повинен бути не меншезаконодавчо встановленого мінімуму.

Після прийняття рішення про вибір організаційно-правової форми бізнесу необхідно детально пройти процедуру державної реєстрації суб’єктів і підприємницької діяльності. Для цього необхідно підготувати установ документи, провести збори засновників, визначивши керівника та особу виконуватиме обов'язки бухгалтера, розрахувати розмір внесків засновників до статутного капіталу.

З моменту реєстрації розпочинається ведення бухгалтерського обліку на підприємстві. На початковому етапі роботи бухгалтер повинен:

- зареєструвати статутний капітал підприємства;

- ретельно вести записи усіх господарських операцій, що відбуваються в перших періодах діяльності (відобразити, в якому вигляді засновники здійснили свої внески до статутного капіталу, фіксувати всі витрати, пов'язані з реєстрацією).

Ці початкові записи бухгалтер також повинен здійснювати на основі документів.

Незалежно від того, яке майно вноситься до статутного капіталу, бухгалтер обов'язково складає засновницький опис, в якому розкривається інформація про якісну та кількісну характеристику об'єктів.

На підставі засновницького опису майна для реєстрації установчих документів складається вступний (засновницький) баланс, де зазначається:

- сума внесеного власниками майна як внеску до статутного капіталу;

- зобов'язання учасників з непогашених внесків.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 991;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.