Організація науково-дослідних робіт

 

Вищий навчальний заклад розробляє свою організаційну структуру, здатну забезпечити максимальне використання інтелектуального потенціалу професорсько-викладацького, наукового, інженерно-технічного, допоміжного складу, студентів, аспірантів, докторантів, а також тих, хто проходить стажування.

Наукова і науково-технічна діяльність у ВНЗ є невід'ємною складовою освітньої діяльності і здійснюється з метою інтеграції наукової, навчальної і виробничої діяльності в системі вищої освіти.

Головні наукові напрями, в рамках яких здійснюється науково-дослідницька та інноваційна діяльність ВНЗ, формуються у відповідності з приоритетними напрямами науки, профілем підготовки спеціалістів і затверджуються Вченою радою ВНЗ.

ВНЗ проводить наукові дослідження, творчу роботу за тематичними планами, які затверджуються Вченою радою ВНЗ.

Наукові дослідження, які проводяться у ВНЗ, фінансуються за рахунок коштів державного бюджету України на виконання фундаментальних і пошукових досліджень за важливими напрямами науки і культури; галузевих міністерств, відомств, об'єднань, підприємств, інших організацій на договірній основі; міжнародних договорів; фонду науково-технічного і соціального розвитку ВНЗ; інших джерел, використання яких не суперечить законодавству.

ВНЗ несе відповідальність за якість досліджень, що проводяться і сприяють впровадженню результатів закінчених розробок у народне господарство, використовуючи найбільш прогресивні форми організації цієї роботи.

ВНЗ забезпечує публікацію результатів наукових досліджень через власну видавницьку базу або інші видавницькі організації.

ТЕМА 2. Організація навчального процесу

1. Навчальний процес у вищому навчальному закладі.

2. Організація навчання студентів на факультеті.

3. Кафедри як центр навчання студентів та їх функції.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 490;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.