Визначення можливих втрат робітників і службовців об’єкта господарювання і населення в осередку хімічного ураження.

Очікувані втрати визначають за табл. 4.20 залежно від кількості людей, що можуть опинитися у прогнозованій зоні хімічного зараження, ступеня їх захищеності – забезпеченості засобами індивідуального захисту.

 

Таблиця 4.20.Можливі втрати робітників, службовців та населення
від дії
СДОРв осередку хімічного ураження, %

 

Умови перебування людей Без проти­газів Забезпеченість людей протигазами, %
На відкритій місцевості 90–100
У простіших укриттях, будівлях До 4

Примітка. Орієнтовну структуру втрат можна визначити за такими значеннями: легкі – до 25 %, середньої тяжкості (вихід з ладу не менш ніж на 2–3 тижні, госпіталізація) – до 40 %, зі смертельними наслідками – до 35 %.

 

Результати розрахунків з оцінювання хімічної обстановки зводять до таблиці (табл. 4.22). На карту наносять межі ЗМХЗ і прогнозованої зони зараження СДОР (рис. 4.6), аналізують результати та визначають пропозиції щодо захисту працівників об’єкта господарювання, який може опинитися в зоні хімічного зараження. Місце розліву СДОР аварії обмежують колом діаметром dо, значення якого залежать від кількості вилитої СДОР, умов зберігання, стійкості повітря та орієнтовно становить чверть ширини зони зараження.

Кутовий розмір зони зараження становить 12° за інверсії, 20° за ізометрії, 35° за конвекції.

У висновках зазначають:

1. Чи може опинитися об’єкт у зоні хімічного зараження (опиниться, якщо ГПЗХЗ > R0, і напрям вітру – з боку ХНО на об’єкт господарювання, bо = bв – 180°).

2. Можливі наслідки в осередку хімічного ураження (можливі ураження і втрати виробничого персоналу та населення), способи і засоби захисту людей (це можуть бути евакуація людей, укриття в захисних спорудах або в виробничих приміщеннях, використання індивідуальних засобів захисту відповідного типу тощо).

3. Вплив СДОР на виробництво, матеріали і сировину.

4. Можливості герметизації виробничих будівель та інших приміщень, де працюють люди, а також можливість продовжувати виробничий процес у засобах індивідуального захисту.

Висновки є складовою вихідних даних для розроблення заходів щодо підвищення стійкості роботи об’єкта в умовах хімічного зараження.

 

¨ ¨ ¨ ¨ ¨

 








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 765;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.