Безробіття, його види

Безробіття - соціальне економічне явище, що припускає відсутність роботи у людей, складових економічно активне населення (це населення країни, яке має або бажає і потенційно може мати самостійне джерело засобів існування). За методологією Міжнародної організації праці в цю категорію включають людей у віці від 10 до 72 років:

- зайнятих (підприємців і найнятих працівників)

- безробітних

Згідно з визначенням Міжнародної організації праці, людина у віці 10-72 року (на Україні 15-72) визнається безробітним, якщо на критичний тиждень обстеження населення по проблемах зайнятості він одночасно:

- не має роботи;

- шукав роботу;

- був готовий приступити до роботи.

Рівень безробіття - кількісний показник, що дозволяє порівнювати безробіття для різної чисельності населення (для різних країн або для різних періодів однієї і тієї ж країни).

Рівень безробіття розраховується як відношення числа безробітних до загального числа зайнятих в господарстві або до чисельності групи населення (безробіття серед жінок, молоді, сільського населення і тому подібне), що цікавить, найчастіше виражається у відсотках.

Наслідки безробіття :

- зниження доходів

- проблеми з психологічним здоров'ям

- втрата кваліфікації

- економічні наслідки (втрата ВВП)

- погіршення криміногенної ситуації








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 603;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.