Підготовка науково-педагогічних кадрів

 

До завдань ВНЗ входить підготовка наукових і педагогічних кадрів. Певний відсоток випускників, з числа студентів, які відмінно навчаються і беруть активну участь в науковій роботі кафедр, мають можливість підвищити свою кваліфікацію в аспірантурі.

В аспірантуру можуть бути зараховані випускники після складання конкурсних іспитів відразу після закінчення ВНЗ.

Післявузівське навчання і підготовка науково-педагогічних кадрів здійснюється у ВНЗ в наступних формах:

- очна (стаціонар) і заочна аспірантура;

- докторантура;

- переведення викладачів-кандидатів наук на посади наукових співробітників для підготовки докторських дисертацій;

- надання творчої відпустки для завершення роботи над кандидатськими або докторськими дисертаціями;

-наукове, педагогічне, творче стажування на підприємствах, в науково-дослідних закладах, в інших навчальних закладах, у тому числі і за кордоном.

Вищий навчальний заклад готує науково-педагогічні кадри через докторантуру, аспірантуру за напрямами науки і спеціальностям у відповідності до ліцензії.

У ВНЗ у встановленому порядку створюються дисертаційні ради по захисту кандидатських і докторських дисертацій, присвоєнню вченого степеня кандидата наук.

Вищий навчальний заклад надає можливість стажування у своїх навчальних і науково-дослідних підрозділах науково-педагогічним працівникам інших ВНЗ, наукових закладів і організацій. Допускається підвищення педагогічної і наукової кваліфікації за рахунок коштів зацікавлених організацій і громадян за договорами.

Професорсько-викладацький склад і наукові працівники ВНЗ підвищують свою кваліфікацію на факультетах підвищення кваліфікації, шляхом стажування у вітчизняних і зарубіжних навчальних закладах, академічних інститутах, виробничих організаціях через підготовку та захист дисертацій або за затвердженим індивідуальним планом.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 576;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.