Порядок прийому до вищого навчального закладу

 

Прийом на навчання здійснюється на конкурсній основі у відповідності до потреб економіки країни в межах ліцензованого обсягу прийому на відповідний напрям професійного спрямування чи спеціальність.

На перший курс ВНЗ приймаються громадяни України, які мають повну загальну середню освіту, а також громадяни зарубіжних країн на підставі угод і контрактів.

Усі абітурієнти користуються однаковими правами незалежно від їх статі; расової та національної приналежності; соціального і майнового становища; роду та характеру занять; світогляду; віросповідання; місця

проживання та інших обставин. Обмеження допускається лише за медичними показниками.

прийом на перший курс проводиться на факультети ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Пільгові умови прийому окремим категоріям абітурієнтів і відповідні квоти місць визначаються щорічно в Правилах прийому до ВНЗ.

Обсяги підготовки фахівців за спеціальностями (напрямами) та формами навчання кожного освітньо-кваліфікаційного рівня, що фінансується з державного бюджету у відповідності до державного контракту, встановлює Міністерство освіти і науки України, за погодженням з Мінекономіки України.

Обсяги підготовки, що фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, встановлюються шляхом укладання відповідних угод між університетом і державними органами місцевої виконавчої влади.

Обсяги галузевого замовлення, що фінансуються за рахунок коштів державних підприємств і організацій встановлюються шляхом двосторонніх угод між університетом та міністерствами, відомствами, підприємствами, організаціями та установами.

В межах ліцензованого обсягу університет може прийняти на підготовку студентів за контрактами за рахунок коштів юридичних та фізичних осіб.

При створенні на факультеті навчальних комплексів з технікумами та коледжами, що працюють за інтегрованими навчальними планами, можливе зарахування випускників цих закладів освіти для продовження навчання за спеціальними програмами зі скороченим терміном підготовки спеціалістів.

Прийом на навчання за програмами підготовки спеціалістів і магістрів студентів, які закінчили навчання за програмами бакалаврату, проводиться,на основі конкурсу, а бакалаврів - випускників інших навчальних закладів -додатково, з урахуванням результатів вхідних випробувань, що встановлюють наявність знань, еквівалентних знанням студентів, які навчались за відповідними програмами у ВНЗ.








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 509;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.