Системи управління базами даних сімейства MS Access

Microsoft Access - це система управління реляційними базами даних (СУБД), яка призначена для роботи в середовищі Windows і входить до складу професійної версії популярного пакета програм Microsoft Office.

Інформація в СУБД Access зберігається у вигляді файлів типу .mdb. При цьому кожний файл містить сукупність об’єктів бази даних, включаючи таблиці, запити, форми, звіти, макроси, модулі.

Працюючи з Access можна вирішувати такі задачі:

· створювати бази даних;

· вводити, змінювати і знаходити потрібні дані;

· знаходити підмножини даних за умовами, що задаються;

· створювати форми і звіти;

· автоматизувати виконання стандартних задач;

· вставляти малюнки й інші об'єкти у форми і звіти;

· створювати власні цілком готові до роботи з базами даних програми, що містять меню, діалогові вікна і командні кнопки і багато чого іншого.

Запуск Access, операції створення нової та відкриття вже існуючої бази даних здійснюються звичайним для Windows способом. Всі подальші дії виконуються в вікні бази даних (див. рис. 9.1) шляхом послідовного створення необхідних об’єктів та їх опрацювання у відповідності з необхідністю.

 

 

Рисунок 9.1 - Вікно бази даних Microsoft Access 2003

Управління роботою Access виконується звичайним для Windows способом, тобто за допомогою системи меню, панелей інструментів, контекстного меню і комбінацій клавіш. Широко застосовуються різноманітні спеціалізовані програми, названі Майстрами (Мастер таблиц, Мастер форм, Мастер отчётов і т.д.).

 








Дата добавления: 2015-08-08; просмотров: 668;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.