Автоматичні системи придушення вибуху

В даний час в цілому ряду промислово розвинених країн посилено і небезуспішно займаються проблемами придушення вибухів і пожеж в першій стадії їх розвитку.

Найбільший досвід в області придушення вибухів має англійська фірма «Гравінер», методи якої зводяться, в основному, до інгібірування вибухонебезпечного середовища, охолоджування його і флегматизації шляхом розпилення вогнегасильних речовин, за допомогою півсферичних розпилювачів або швидкодіючих вогнегасників, що спрацьовують під дією вибуху капсулів-детонаторів.

Англійська система придушення вибухів була пристосована і модифікована відносно устаткування для використання в промисловості фірмою «Фенвол», США.

Як вогнегасильна речовина частіше використовується бромхлорметан.

На рис. 11.8. представлений графік розвитку вибуху в координатах тиск – час, де τ1 = 25-60 мс; τ2 = 10-15 мс (для водневих і ацетиленових сумішей).

На рис 11.9. представлена схема автоматичної системи вибухопридушення.

Рис. 11.8. Графік розвитку вибуху в координатах тиск – час Рис. 11.9. Схема автоматичної системи вибухопридушення

 

 


[1] Інгібітор (лат. inhibere - затримувати) - речовина, яка уповільнює або запобігає перебіг будь-якої-хімічної реакції.








Дата добавления: 2015-07-18; просмотров: 1192;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.