Комплексна система мотивації персоналу організації

Компоненти мотивації Інструменти Цілі мотивації
1. Культура організації Статут (Положення) організації. Визначення цілей діяльності організації. Погодження взаємних інтересів.
2. Ідентифікація з організацією Різні форми інформування про організацію. Почуття належності до організації.
3. Система участі Форми і методи розподілу результату, розвиток партнерства. Установка на корпоративність в поведінці.
4. Обслуговування персоналу Безпека праці, охорона здоров`я, створення умов для відпочинку. Соціальна відповідальність по відношенню до інших.
5. організація робочого місця Організаційні засоби та психологічні елементи. Задоволення від роботи, якісне виконання завдання.
6. кадрова політика Підготовка і підвищення кваліфікації кадрів. Самостійність та ініціативність.
7. Регулювання робочого часу Гнучкий і плавний графік робочого часу. Відповідальність і свідоме використання робочого часу.
8. інформування працівників Збори колективу, звіти про роботу, наради працівників колективу Позитивний вплив на поведінку і розвиток особистості. Відповідальність за свої дії.

 

У сфері державної служби система мотивації праці персоналу посідає особливе місце. Важливими складовими системи мотивації праці державних службовців є їх матеріальне та соціально-побутове забезпечення: оплата праці, соціально-побутове та пенсійне забезпечення, захист особистих і майнових прав.

Система мотивації праці в ДПІ полягає в наступному:

1. Оплата праці, включаючи преміювання, надбавки за високі досягнення в праці, чи за виконання особливо важливої роботи та щомісячну надбавка до посадового окладу за вислугу років.

2. Пільги при пенсійному забезпеченні.

3. Керівникам і фахівцям податкових органів присвоюються ранги.

4. Забезпечення податкових органів службовими приміщеннями, транспортом, обчислювальною технікою, іншими матеріально-технічними засобами, а їхніх працівників житлом, дошкільними і шкільними установами.

5. Обов'язкове державне особисте страхування співробітників ДПІ.

6. Виплата одноразових допомога і відшкодування матеріального збитку співробітникам.

7. Видача форменого одягу працівникам ДПІ, яким присвоєні ранги.

8. Забезпечення навчання і перепідготовки.

9. Присвоєння звання “Почесний працівник ДПС”, нагородження грамотами та похвальними листами.

Оплата праці.

Особливості оплати праці державних службовців визначаються ст. 33 Закону України “Про державну службу”. Оплата праці державних службовців повинна забезпечувати достатні матеріальні умови для незалежного виконання службових обов'язків, сприяти укомплектуванню апарату державних органів компетентними і досвідченими кадрами, стимулювати їх сумлінну та ініціативну працю. Заробітна плата державних службовців складається з посадових окладів, премій, доплати за ранги, надбавки за вислугу років на державній службі та інших надбавок.

Посадові оклади державних службовців установлюються залежно від складності та рівня відповідальності виконуваних службових обов'язків. Доплата за ранг провадиться відповідно до рангу, присвоєного державному службовцю. Надбавка за вислугу років виплачується державним службовцям щомісячно у відсотках до посадового окладу з урахуванням доплати за ранг і залежно від стажу державної служби. Виплати щомісячних надбавок за вислугу років здійснюються диференційовано в залежності від загального стажу роботи (табл.4.3).

Таблиця 4.3








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 672;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.