Кесарів розтин за Старком.

Передумовою до цього з'явилося кілька робіт, які доводять, що не зашивання вісцеральної та парієнтальної очеревини при проведенні гінекологічних операцій не спричиняє ніяких додаткових післяопераційних ускладнень і, навіть більш того, істотно знижує ймовірність злукоутворення в черевній порожнині. Іншими передумовами з'явилося застосування синтетичного шовного матеріалу, який розсмоктується, і в зв'язку з тим, більш часте застосування при зашиванні розрізу на матці при кесаревім розтині однорядного безперервного шва.

У 1994 році розроблена модифікація кесарева розтину, що одержав назву як операція за Старком. Лапаротомія за Джоєл-Кохеном. Усунення можливої ротації тіла матки. Розріз на матці на 3-4 см у середньо-верхній частині нижнього сегменту і розширення розтину за Гусаковим. Введення долоні в порожнину матки та народження голівки по ній, народження тулуба. Ручне відділення плаценти і виділення посліду. Виведення тіла матки за межі черевної порожнини за допомогою долоні, введеної в порожнину матки. Ручне обстеження стінок матки або за допомогою великої марлевої серветки. Використовуючи довгу вікрилову нитку, прошивають протилежний кут рани з захопленням ендометрію і всієї товщі міометрію. Подальше зашивання рани - шов за Реверденом. Вправлення тіла матки в черевну порожнину. Ревізія матки, додатків матки, туалет черевної порожнини. Безперервним швом за Реверденом зашивають апоневроз. На шкіру 4 шовкових шви за Донаті або безперервний внутрішньошкірний шов.








Дата добавления: 2015-07-06; просмотров: 2782;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.