Формули, функції, майстер функцій.

Обчислення у таблицях Excel здійснюється за допомогою формул. Формула може містити числові константи, посилання на комірки та функції Excel, які з'єднанні знаками математичних операцій. Дужки дозволяють змінювати стандартний порядок виконання дій.

Якщо комірка містить формулу, то у робочому листі відображається поточний результат обчислень цієї формули. Якщо зробити комірку поточною, то сама формула відображається у рядку формул.

Правило використання формул у програмі Excel полягає у тому, що, якщо значення комірки дійсно залежить від інших комірок таблиці, завжди слід використовувати формулу, навіть якщо операцію легко можна виконати усно. Це гарантує, що наступне редагування таблиці не порушить її цілісність та правильність обчислень.

Посилання на комірки.

Формула може містити посилання , тобто адреси комірок, міст яких використовується в обчисленнях. Це означає, що результат обчислення формули залежить від числа, яке знаходиться в іншій комірці. Комірка, яка містить формулу, таким чином є залежною. Значення, яке відображається у комірці з формулою, перераховується при змінюванні значення комірки, на яку вказує посилання.

Посилання на комірку можна задати різними способами.

1. Адресу комірки можна ввести вручну.

2. Другий спосіб полягає у клацанні на потрібній комірці чи виборі діапазону, адресу якого потрібно ввести. Комірка чи діапазон при цьому виділяється пунктирною рамкою.

Усі діалогові вікна програми Excel, які потребують зазначення номерів чи діапазонів комірок, містять кнопки, які приєднані до відповідних полів. При клацанні по такій кнопці діалогове вікно згортається до мінімального можливого розміру, що полегшує вибір потрібної комірки (діапазону) за допомогою клацання чи протягування.

Для редагування формули слід двічі клацнути на відповідній комірці. При цьому комірки (діапазони), від яких залежить значення формули, виділяються на робочому листі кольоровими рамками, а самі посилання відображаються у комірці і у рядку формул тим самим кольором. Це полегшує редагування та перевірку вірності формул.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 746;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.