Проаналізуйте як обрати при наплавленні зміщення електроду з зеніту?

 

Циліндричні поверхні наплавляють по гвинтовій лінії з заданим перекриттям попереднього валика. Якість формування наплавленого металу залежить від режиму роботи і діаметра деталей.

Велике значення для забезпечення гарного формування має правильний вибір зміщення електроду 2 (рис.2.2,а )іззеніту 1, тобто відстань від зеніту наплавляємої циліндричної поверхні до осі електроду. Якщо електрод зміщений в бік, протилежний обертанню виробу (рис. 2.2, а), то метал стікає під електрод. Тоді глибина проплавлення зменшується, ширина валика збільшується. При дуже великому зміщенні може відбуватися стікання металу ванни перед електродом і внаслідок цього отримання непровару. У випадку розташування електроду в зеніті (рис.2.2, б) режим наплавлення обмежується можливістю стікання металу ванни в бік обертання виробу внаслідок витіснення його тиском дуги на похилу поверхню.

 

 

Рисунок 2.2. Вплив величини зміщення електроду із зеніту на формування валика наплавленого металу (напрямок обертання зазначений стрілкою)

Зміщення електроду в сторону обертання виробу (рис. 2.2, в) приводить до зниження рівня рідкого металу в кратері і збільшення глибини проплавлення.

Наплавлений метал стікає в сторону обертання, і формується
більш вузький валик з підрізами.

Для кращого утримання металу ванни електрод зміщують із зеніту (крапки, що знаходиться над вертикальною віссю) виробу в сторону, протилежну напрямкові обертання, на величину а,що залежить від режиму наплавлення, діаметра виробу і флюсу . Величину аможна визначити по формуванню валиків.

При наплавленні циліндричних деталей велике значення має вибір зміщення електродів з зеніту.

Якщо електрод зміщено у бік , протилежний обертанню деталі, то метал тече під електрод тоді глибина проплавлення зменшується, ширина валика збільшується. При дуже великому зміщенні може відбуватися стікання металу ванни попереду електродів і як наслідок може відбуватися не сплавлення. У випадку розташування електродів у зеніті режим наплавки обмежується можливістю стікання металу ванни в бік обертання деталі внаслідок витискання його тиском дуги на похилу поверхню. Зміщення електродів у бік обертання деталі призводить до зниження рівня рідкого металу у кратері і збільшенню глибини проплавлення. Наплавлений метал стікає у бік обертання і формується більш вузький валик з підрізами.

 

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 711;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.