Узгодження даних у підході зіставлення продажів

Після відбору зіставних продажів і коригування по кожній з них, отримані показники вартості оцінюваної нерухомості повинні бути узгоджені, що дасть підсумкову оцінку вартості.

Усереднення невеликої кількості показників призводить до результату, який може і не відтворювати реальну ринкову вартість.

Загальноприйнята процедура– це вивчення і аналіз кожного продажу про міру її зіставності з оцінюваною нерухомістю. Загалом, чим менша кількість і величина поправок, які вводять до ціни зіставного об’єкта, тим більшу вагу має ця продаж у підсумковому узгодженні даних. Потрібно також приділяти увагу базі для введення поправок (загальні або питомі показники).

Підсумкова величина вартості – це думка оцінювача, на основі аналізу всієї доступної інформації. Не завжди обов’язково вибирати одну величину як показник вартості. Деякі оцінювачі вважають, що використання діапазону величин вартості є кориснішим.

Підхід до вартості з погляду зіставлених продажів є найбільш поширеним методом оцінки ринкової вартості нерухомості. Основою підходу є правильне визначення розмірів поправок на основі даних ринку і використання адекватних одиниць порівняння.

Як альтернативні, відомі інші методи, які використовують для порівняння більшої кількості продажів. Вони не залежать від поправок, заснованих на обмеженій в деякій мірі ринковій інформації, а пов’язані зі статистичною обробкою даних з багатьох зіставних продажів.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 670;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.