Введення даних.

Для того, щоб увести в клітинку дане, її виокремлюють (щоб вона була виокремлена табличним курсором), набирають дане на клавіатурі і натискають на клавішу Enterабо Tab. Під час введення дане можна редагувати. Уведений у клітинку текст(до 255 символів) автоматично вирівнюється до лівого краю, а числа – до правого.

Якщо після введення даного та натискання кнопки Enter,знов виділити клітинку і почати заново вводити дані, то старе пропадає, вводиться нове.

Щоб відредагувати дані у клітинці, то клітинку вибирають і користуються одним із способів:

Ø двічі клацають мишею по клітинці;

Ø натискають на клавішу F2;

Ø редагують зміст комірки у рядку формул (це рядок розташований зверху таблиці та позначений знаком = рис.1).

Після завершення редагування натискують кнопку Enter, для відміни редагування натискують кнопку Esc.

Форматування вмісту комірок. Для форматування вмісту комірок можна скористатися панеллю Форматування, що аналогічна той, що у програмі MS Word: зміна гарнітури, розміру, накреслення шрифту , кнопки вирівнювання тексту у комірці . Кожну комірку можна залити будь-яким кольором за допомогою кнопки “Цвет заливки”- , колір шрифту можна змінити за допомогою кнопки “Цвет шрифта” - .

Хід роботи:

Завдання 1. Використовуючи клавіші керування курсором та маніпулятор миші простежте за зміною адреси комірки у лівому верхньому куті екрану при переміщенні табличного курсору.

Завдання 2. Використовуючи маніпулятор миша та клавіші Ctrl+Page Down, Ctrl+Page Up здійсніть обхід аркушів книги Excel.

Завдання 3. Створіть декілька нових книг, використовуючи як команду меню так і кнопку панелі Стандартная. Зверніть увагу, що перехід між книгами здійснюється за допомогою пункту головного меню Окно.

Завдання 4. Збережіть одну з книг ім’ям Work_1у папці Вашого факультету.Зверніть увагу на розширення файлів створених у програмі MS Excel (*.xls).

Завдання 5. Введіть у файл Work_1 на перший лист таку таблицю (зверніть увагу, щоб комірка з певною адресою мала такі дані як на малюнку, тобто комірка A1Галузі виробництва, B11865 тощо):

Рис. 1. Вигляд таблиці «Обсяг виробництва в Україні у другій половині XIX століття»

Увага!Зверніть увагу на те, щоб текст у комірках автоматично вирівнювався по лівому краю, а числа – по правому краю. Якщо це не так, значить ви, не вірно ввели дані (з помилкою).








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 742;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.