Завдання 6. 1. Використовуючи панель Форматування, зробіть вигляд таблиці естетичним – для заголовків використайте жирний шрифт

1. Використовуючи панель Форматування, зробіть вигляд таблиці естетичним – для заголовків використайте жирний шрифт, центрування, різні кольори шрифту та заливок комірок.

2. Змініть ширину колонок і висоту так, щоб дані були оптимально розміщені на робочому аркуші. Для цього використайте такі способи:

Ø установіть курсор миші на лівій межі заголовка колонки (або на верхній межі заголовка рядка), щоб він прийняв форму подвійної стрілки. Потім натисніть ліву кнопку миші і розтягніть (стисніть) колонку (рядок до потрібного розміру;

Ø подвійне натискання миші у момент, коли курсор прийняв форму подвійної стрілки , приводить до автоматичного підбирання висоти рядка і ширини колонки.

Зробіть активною комірку з адресою А1. Виконайте команду Вставка – Строки. У Вас з’явиться новий рядок 1, і адреси усіх комірок змістяться на один. Виділить одночасно чотири комірки А1, В1, С1, D1 для цього виділить комірку А1 і коли курсор прийме вигляд білого хрестика, не відпускаючи ліву кнопку миші, протягніть вправо від комірки А1 до D1. Комірки В1, С1, D1 стануть чорними, а комірка А1 останеться світлою. Натисніть кнопку “Объединить и поместить в центре” . У Вас з’явиться одна комірка замість чотирьох. Заповніть її назвою таблиці Обсяг виробництва в Україні у другій половині XIX століття.

4.Зробіть границі даної таблиці, бо ті границі, які ми бачимо – не друкуються, таким чином:

Ø виділить усю таблицю;

Ø встановіть границі таблиці за допомогою кнопки Границы (увійдіть у список та виберіть той варіант обрамлення, який потрібний).

5.Перейменуйте аркуш Лист 1:

Ø клацніть по ярличку аркуша правою кнопкою миші та виберіть командуПереименовать,в полі Имявведіть ім’я Виробництво XIX століття.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.