Методичні вказівки для студентів. Електронна таблиця (ЕТ) – це програма, призначена для опрацювання даних, наведених у вигляді таблиці бухгалтерського

Електронна таблиця (ЕТ) – це програма, призначена для опрацювання даних, наведених у вигляді таблиці бухгалтерського, економічного чи статичного характеру, а також для автоматизації математичних обчислень.

Розглянемо принципи створення і збереження електронних таблиць у програмі Microsoft Excel.

Документи, що створюються у програмі MS Excel, називаються книгами.Кожна книга складається з аркушів. Робочі аркуші– це електронні таблиці, що складаються з колонок (стовпчиків) і рядків. Максимальне число колонок таблиці – 256, рядків 65536.

Колонки позначаються зліва направо літерами: перші 26 – літерами A, B, C …Z,а наступні 26 – літерами AA, AB, AC … AZі так далі до останньої, 256 колонки, яка позначається літерами IV.

Рядки позначаються зверху вниз цифрами від 1 до 65536.

На перетині колонки і рядка розміщуються комірки.Одна з комірок таблиці виділена темною прямокутною рамкою. Це так званий табличний курсор.Колонку , рядок і комірку, в якій знаходиться табличний курсор, називають відповідно активною колонкою, активним рядком і активною коміркою.

Позначення (адреса) комірки складається з позначення колонки та рядка (ця адреса відображається у лівому верхньому куті екрану, наприклад, А1). Номер колонки та рядка активної комірки виділяється жирним шрифтом.

Табличний курсор можна переміщувати вздовж таблиці за допомогою клавіш керування курсором ←↑→↓ ,клавішеюTab або за допомогою миші (клацніть мишею на комірці, на яку треба перемістити табличний курсор). Для прокрутки комірок листа використовують лінійки прокручування (використайте їх). Зверніть увагу, що при прокрутці адреса активної комірки не змінюється.

Вікно Excel має ряд типових елементів (рис.1).

Заголовок вікнарозміщується зверху і включає ім’я книги (Microsoft Excel – Книга 1). Ліворуч від імені розміщена кнопка виклику системного меню, за допомогою якого можна керувати вікном. Праворуч розміщені кнопки мінімізації, відновлення ,закриття вікна.

Список аркушів книги(ярлички аркушів книги)розміщується ліворуч у нижньому рядку вікна. Цей список містить імена (ярлички) аркушів (наприклад, Лист 1, Лист 2, Лист 3). За умовчуванням робочим аркушам надається ім’я Лист. Один з аркушів книги є активним (його ім’я виводиться більш темним кольором). Якщо книга містить багато аркушів, то список можна гортати за допомогою кнопок прокрутки, які розміщені ліворуч від списку.

На екрані завжди відображається електронна таблиця активного листа. Електронна таблиця містить імена колонок і номера рядків, комірки, а також горизонтальну і вертикальну смуги прокручування.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 772;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.