Академічна відпустка та повторне навчання студентів

Академічна відпустка- це перерва у навчанні, право на яку студент отримує в разі зниження працездатності внаслідок порушення функцій організму, що зумовлені гострим захворюванням, які потребують тривалого відновлювального періоду лікування, загостреннями хронічних захворювань або частими захворюваннями (понад один місяць за семестр); анатомічними дефектами, які не дають змоги провести відновлювальне лікування під час навчання.

Максимальна тривалість академічної відпустки встановлюється до одного року. За необхідності строк академічної відпустки може бути продовжено ще на один рік (але за наявності причин).

Відпустки за вагітністю та пологами, відпустки за доглядом за дитиною до досягнення нею віку 3-х років, а у разі, якщо дитина хворіє та потребує їхнього догляду, - до досягнення дитиною 6-річного віку, надаються відповідно до Кодексу законів про працю.

Академічна відпустка за медичними показаннями надається студентам сектором на підставі висновку комісії (ЛКК). Надання академічної відпустки оформлюється відповідним наказом ректора із зазначенням підстави надання відпустки та її строку. За весь період навчання студент може скористатися правом на отримання академічної відпустки, як правило, один раз.

Повторне навчання - це повторне проходження працездатним студентом (який не має права на отримання академічної відпустки за медичними показаннями) курсу навчання за певний семестр, навчальний план якого студент не виконав у повному обсязі з поважних причин: через тривалі захворювання, пов'язані, зокрема, з епідеміями, часті захворювання (понад один місяць за семестр); службові відрядження; складні сімейні обставини, зокрема необхідність догляду за членами сім'ї тощо.

Студентам першого курсу право на повторне навчання не надається.

За весь період навчання студент може скористатися правом на проходження повторного курсу навчання не більше двох разів, за винятком студентів, які навчаються на контрактній основі.

Питання про надання студенту права на повторне навчання вирішується ректором за поданням декана факультету до початку відповідного семестру :а оформлюється відповідним наказом. Повторне навчання здійснюється з початку семестру, навчальний план якого студент не виконав.

Студентам, які залишені на повторне навчання, можуть бути пере зараховані дисципліни, з яких за результатами підсумкового контролю вони мали оцінку не нижче "добре" або "зараховано".

Перезарахування здійснюється на підставі заяви студента і за згодою декана факультету.

Студенту, якому надано право на повторний курс навчання, деканом факультету встановлюється перелік дисциплін, з яких він зобов'язаний виконати лабораторні, практичні та самостійні завдання, прослухати курс лекцій, скласти заліки та іспити, ліквідувати академрізницю, що виникла в результаті змін у навчальному плані.

 








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 1109;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.