Визначення навчання впродовж життя

У документі Європейської Комісії, озаглавленому "Меморан­дум з питань навчання впродовж життя" дається наступне визна­чення: "все цілеспрямоване навчання, здійснюване па постійній ос­нові для вдосконалення знань, умінь і компетенцій, є навчанням впродовж: життя".

В ході консультацій висловлювалися побоювання щодо дуже вузького характеру даного формулювання, з якої виходить, що ва­жливість представляють тільки ті аспекти навчання впродовж жит­тя, які пов'язані із зайнятістю і ринком праці.

У документі ЄК "Перетворимо Європейський простір навчання впродовж життя реальністю", який було опубліковано у листопаді 2001 р. зазначається, що формування активних громадян і здат­ність отримання роботи є однаково важливими цілями навчання впродовж життя. У цьому документі також зазначаються і такі цілі, як особистісна самореалізація і подолання соціального відчуження. В результаті визначення терміну "навчання впродовж життя" було сформульоване таким чином: "Вся діяльність з навчання, здійсню­вана протягом життя, з метою вдосконалення знань, умінь і ком­петенцій як в інтересах особистісного, громадянського і соціаль­ного розвитку!, а також /або для отримання роботи".

Для тих, хто займається професійною освітою і навчанням, найбільшу значущість представляє четверта мета. Це, проте, не означає, зменшення важливості решти соціальних цілей.

У Меморандумі ЄК 2000 р. було сформульовано шість пріори­тетів розвитку навчання впродовж життя:








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1012;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.