Наближення навчання до споживача

Навчання не може обмежуватися навчальними закладами (школа­ми, коледжами, університетами і центрами навчання), оскільки до­ступ до них часто є утрудненим. Розширення доступу є пріоритет­ною задачею в рамках формального навчання. Це може бути досяг­нуто, наприклад, за рахунок надання можливостей навчання нетра­диційним групам тих, хто навчається (ясла, вечірні школи, школи вихідного дня тощо). Формальна освіта може сприяти розширенню можливостей навчання громадян шляхом встановлення зв'язків і взаємодії з місцевими властями, профспілками, працедавцями і мі­сцевим співтовариством.

Значна роль відводиться відкритій і дистанційній освіті, зокрема з використанням ІКТ (електронне навчання), оскільки ці форми на­вчання не вимагають відвідування навчального закладу. ІКТ дозво­ляють навчатися вдома, на робочому місці, в місцевій бібліотеці або якому-небудь місцевому / комунальному центрі. Навчання гакож може бути вбудоване в трудову діяльність, у зв'яз­ку з чим в створенні "навчальних" організацій значною є роль соці­альних партнерів. При розвитку цих ініціатив повинні враховувати­ся потреби малих і середніх підприємств, оскільки вони надають найбільшу кількість робочих місць і можуть стати джерелом змін і інновацій.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 503;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.