СТРАТЕГІЧНЕ ТА СИТУАЦІЙНЕ УПРАВЛІННЯ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ПОВНОВАЖЕНЬ ПОСАДОВОЮ ОСОБОЮ

 

План викладу матеріалу:

3.1. Сутність та основні складові стратегічного управління.

3.2. Розробка та реалізація стратегічного плану.

3.3. Ситуаційне управління: сутність та методи.

 

На думку перших вчених, які займались дослідженнями в цій сфері, стратегія – це раціональне прийняття рішень, в результаті яких ресурси організації протиставляються можливостям, запропонованим умовами конкуренції. Інші стверджують, що зовнішнє середовище має визначний вплив на процес формування стратегії в організаціях. З іншого боку, прибічники думки про важливість ресурсів стверджують, що не оточення, а ресурси організації є основою формування стратегії фірми. Незважаючи на згадані розбіжності, всі концепції об’єднує одна спільна мета – оптимізація діяльності організації по відношенню до інших в одному і тому ж конкурентному середовищі. Однак, цього досягти стає все важче й важче з огляду на те, що рівень конкуренції у різних конкурентних середовищах продовжує зростати.

Зростає також усвідомлення того, що у високодинамічних конкурентних середовищах традиційний підхід до розробки стратегії часто не дає бажаних результатів, і організації повинні орієнтуватись на більш динамічні концепції, оскільки основні умови змінюються раніше, ніж сформульовані стратегії досягають свого втілення.








Дата добавления: 2015-04-07; просмотров: 768;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.