Охорона навколишнього середовища

Будівельно-монтажні роботи по зведенню об’єктів будь-якого призначення мають виконуватися з додержанням вимог природоохоронного законодавства і забезпечувати ефективний захист від забруднення і пошкодження навколишнього природного середовища: землі, надр, водних ресурсів, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу.

Заходи, що забезпечують ці вимоги, розробляються в проектно-кошторисній і організаційно-технологічній документації будівництва об’єктів.

Генпідрядна будівельна організація до початку робіт отримує дозвіл на виконання БМР від місцевих органів влади, де виконуватиметься будівництво. Для цього вона представляє копію заключення державної екологічної експертизи, у відповідності до якої зводиться об’єкт, а також план здійснення заходів щодо забезпечення охорони навколишнього природного середовища в процесі будівництва об’єкта і проведення пусконаладочних робіт у відповідності до вимог природозберігаючого законодавства України й положень вказаного заключення експертизи.

На території об’єктів, що зводяться, не допускається не передбачені проектною документацією знесення деревно-кущової рослинності або їх пошкодження.

Не допускається відведення поверхневих стокових вод з території будівельних майданчиків безпосередньо на рельєф без здійснення інженерних протиерозійних заходів, що передбачають усунення виникнення осередків техногенної ерозії ґрунтів.

При виконанні планувальних робіт рослинний шар ґрунту знімається й складується для подальшого використання під час благоустрою й озеленення території і рекультивації рослинного шару на території будівельного майданчика.

При спорудженні тимчасових доріг і під’їзних шляхів не дозволяється ушкодження сільськогосподарських угідь і деревно-чагарникової рослинності або засипання ґрунтом коріння чи стовбурів дерев і кущів.

В ході виконання бурових робіт при досягненні водоносних горизонтів необхідно приймати заходи щодо запобігання неорганізованого зливу підземних вод.

В ПВР повинні передбачатися заходи щодо очищення і знешкодження виробничих і господарсько-побутових стоків, що утворюються на будівельному майданчику.

Не допускається попутна розробка природних ресурсів без відповідного проектного рішення, узгодженого з відповідними органами нагляду місцевої адміністрації.

При штучному закріпленні слабких ґрунтів необхідно передбачати заходи щодо запобігання забруднення підземних вод нижче розташованих горизонтів.

Якщо затвердженою проектною документацією передбачено знесення зелених насаджень, то обов’язково такий же або більший обсяг їх має компенсуватися утворенням нових насаджень в місцях, вказаних компетентними органами під час узгодження документів.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 1036;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.