Термінологічний словник. Взаємодія суб’єктів профілактики – узгоджена за метою, часом і місцем спільно керована, взаємопов’язана діяльність рівноправних

Взаємодія суб’єктів профілактики – узгоджена за метою, часом і місцем спільно керована, взаємопов’язана діяльність рівноправних, адміністративно незалежних один від одного суб’єктів, що ґрунтується на законодавчих та підзаконних нормативних актах, з метою запобігання злочинів та інших правопорушень на території обслуговування.

Загальносоціальна профілактика правопорушень – комплекс перспективних соціально-економічних і культурно-виховних заходів, спрямованих на подальший розвиток та вдосконалення суспільних відносин і усунення або нейтралізацію водночас причин та умов злочинності.

Індивідуальна профілактика – це система цілеспрямованого, організованого, з урахуванням педагогічних вимог виховного впливу на свідомість, почуття, волю особи, що профілактується, з метою усунення, нейтралізації, блокування у неї негативних і, одночасно, формування позитивних якостей, стереотипів і звичок законослухняної поведінки.

Соціальна група – об’єднання людей за умови їх спільної участі в конкретній діяльності, пов’язане з системою стосунків, які регулюються соціальними інститутами.

Соціальна допомога – інструмент політики, що застосовується для регулювання рівня життя населення і передбачає надання послуг та матеріальних ресурсів у різних формах, що фінансуються зазвичай із загальних доходів держави і надаються на основі перевірки потреб або засобів існування.

Соціальний захист – система принципів, методів, законодавчо встановлених державою соціальних гарантій, заходів і закладів, які забезпечують оптимальні умови життя, задоволення потреб населення.

 

Література:

1. Благута Р. І. Профілактика делінквентності неповнолітніх: психолого-педагогічні аспекти

2. Кримінологія: Навч. посіб./ [О. Джужа, В. Василевич, Ю. Іванов та ін.]; за заг. ред О. М. Джужи. – К. : Прецедент, 2006. – 198 с.

3. Профілактика злочинів: Підручник / [О. Джужа, В. Василевич, О. Гіда та ін.]; за заг. ред. докт. юрид. наук, проф. О. М. Джужи. – К. : Атака, 2011. – 720 с.








Дата добавления: 2015-05-16; просмотров: 747;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.