Система виконання покарань у виді позбавлення волі на певний строк. Режим, умови та засоби їх забезпечення

Система виконання покарань у виді позбавлення волі на певний строк. Режим, умови та засоби їх забезпечення

Система виконання покарань у виді позбавлення волі на певний строк. Режим, умови та засоби їх забезпечення

У системі заходів, здійснюваних Українською державою по зміцненню законності і правопорядку, посилення боротьби зі злочинністю, важливе місце відводиться вдосконаленню системи кримінальних покарань, підвищенню ефективності її функціонування. При вивченні злочинності та розробці засобів боротьби з нею, важливе теоретичне і практичне значення набуває визначення сутності, цілей і змісту покарання у вигляді позбавлення волі. Позбавлення волі на протязі досить тривалого періоду було і залишається універсальним (в сенсі застосовним щодо переважної більшості злочинців) засобом боротьби зі злочинністю.

Цей вид покарання, незважаючи на всі дискусійні аспекти, пов’язані з ним, є найуживанішим, майже не має обмежень по колу осіб, до яких може бути застосований, і у санкціях Кримінального кодексу України він значно переважає над іншими видами покарання.

Існуючі складнощі в місцях позбавлення волі у певній мірі доповнюються відсутністю визначення ролі режиму в процесі виконання позбавлення волі, засобів його забезпечення, а також його ефективності у досягненні загальної мети покарання, - виправлення і ресоціалізації засуджених, яка не має в собі матеріальної основи, стосується внутрішнього, духовного світу людини, передбачає зміну її психічного стану.

Режим як комплексна соціально-правова категорія та правовий інститут є виразником суттєвості кримінального покарання у виді позбавлення волі, яке до нинішнього часу залишається основним і найбільш ефективним засобом боротьби з кримінальними злочинами.

 








Дата добавления: 2015-04-25; просмотров: 828;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.