Залежність погрішностей ТТ від навантаження

Найменшу погрішність ТТ має при замкнутої накоротко вторинній обмотці. При включенні навантаження зростає ЭДС, що веде до збільшення струму намагнічування. Таким чином, збільшення навантаження приводить до зростання погрішностей, що видно з малюнка 2.4. У межі, при розімкнутій вторинній обмотці результуюча МДС стає рівної МДС первинній обмотці , тобто вона різко збільшується, що приводить до різкого зростання магнітної індукції. Крива індукції внаслідок насичення стали сердечника, здобуває трапецієподібний характер (малюнок 2.5), а крива напруги в затискачів вторинної обмотки стає островершинной. Піки напруги можуть досягати декількох тисяч вольтів, що становить небезпеку для людей і для ізоляції трансформатора. Тому робота трансформатора струму з розімкнутою вторинною обмоткою не припустима.

Збільшення кута зрушення між струмом і напругою у вторинній обмотці (кута близький до кута ) приводить до збільшення фотополяриметр і зменшенню кутовий погрішностей.

Малюнок 2.5 - Зміна в часі магнітної індукції й ЭДС трансформатора струму при розімкнутій вторинній обмотці








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 724;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.