Від стороннього джерела енергії

Трансформатор струму з підмагнічуванням від стороннього джерела складається із двох однакових муздрамтеатрів 1 і 2, малюнок 2.6.

На кожний муздрамтеатр, крім вторинної обмотки із числом витків , намотана додаткова обмотка із числом витків , що і використовується для підмагнічування муздрамтеатру. Вторинні обмотки з'єднані послідовно й згідно, а обмотки підмагнічування - зустрічно.

Додаткові обмотки створюють у муздрамтеатрах 1 і 2 однакові магнітні потоки, які наводять у вторинних обмотках однакові, але протилежно спрямовані ЭДС. Останні взаємно компенсуються, тому додаткові обмотки не впливають на вторинний струм трансформатора.

Магніторушійна сила намагнічування муздрамтеатру 1 при підмагнічуванні від стороннього джерела енергії дорівнює

(2.16)

і представлена на малюнку 2.6,б вектором ПРО. МДС і в муздрамтеатрі 2 спрямовані в одну сторону.

МДС відповідає відрізку ОD, а МДС – відрізку DЕ.

а - схема трансформатора струму; б - векторна діаграма

Малюнок 2.6 - ТТ струму з підмагнічуванням від стороннього

джерела енергії

Тому що МДС і мають однаковий напрямок, то МДС вторинної обмотки відповідає відрізку ОЕ, а МДС відповідає відрізку ГЕ. МДС намагнічування цього муздрамтеатру відповідає відрізку ОГ.

З векторної діаграми, малюнок 2.6, б видно, що МДС і збільшилися. Збільшення МДС намагнічування муздрамтеатрів 1 і 2 приводить до збільшення індукції й магнітної проникності муздрамтеатрів. Фазове зрушення між і близький до 180˚. Тому сумарна МДС намагнічування , що діє в кожному муздрамтеатрі, виявляється невеликою.

До недоліків даного методу компенсації варто віднести складність конструкції ТТ і необхідність в особливому джерелі енергії. У вітчизняній практиці підмагнічування від стороннього джерела застосовують тільки для трансформаторів струму нульової послідовності, призначених для захисту генераторів від замикань на корпус.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 918;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.