Конструкції трансформаторів струму внутрішньої установки

Трансформаторами струму для внутрішньої установки називаються трансформатори струму, призначені для роботи в опалювальних або не опалювальних приміщеннях при певних характеристиках навколишнього середовища.

Характеристики навколишнього середовища можуть сильно різнитися залежно від кліматичного виконання й категорії трансформатора струму, від специфічних умов його роботи (у розподільних пристроях электротермических установок, у генераторних токопроводах і т.д.) і від інших факторів. Група ТТ внутрішньої установки досить різноманітна й по конструктивному виконанню. Це обумовлено різним компонуванням розподільних пристроїв, їхніми габаритами, способом кріплення трансформаторів струму й інших обставин. Крім того, на конструктивне виконання ТТ у відомій мері впливають його номінальні параметри (номінальна напруга, номінальний струм, частота струму, число вторинних обмоток і т.д.).

Для основної ізоляції трансформатора струму внутрішньої установки використовується порцеляна або эпоксидный компаунд. В останні роки ізоляція з эпоксидного компаунда одержує усе більше широке поширення, витісняючи порцелянову ізоляцію.

Умовна позначка трансформатора струму внутрішньої установки складається із двох частин: буквеної й цифровий. Буквена частина складається з декількох букв, що мають наступні значення: Т-Трансформатор струму, П-П- прохідний, Про-О- одновитковий стрижневий, Ш-Ш- одновитковий шинний, В-В- з повітряною ізоляцією, убудований або з водяним охолодженням муздрамтеатру, Г-Г- для генераторних токопроводов, До-К- котушкового, Л-З литий ізоляцією, М-М- модернізовані або малогабаритний, Ч-Ч- для підвищеної частоти, З-С- спеціальний.

Букви й позначення типу трансформатора токи розташовуються в певній послідовності. Цифрова частина умовної позначки, що коштує за буквеною частиною, відповідає номінальній напрузі трансформатора струму в кіловольтах.

Приклад умовної позначки типу трансформатора струму: трансформатор струму прохідний одновитковий з литий ізоляцією на номінальну напругу 10 кВ позначається ТПОЛ-10.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 757;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.